Ντροπή | Παγωμένα κολυμβητήρια σε όλη την Κρήτη | Δεν έχουν λεφτά να βάλουν πετρέλαιο

ντροπή-παγωμένα-κολυμβητήρια-σε-όλη-τ-23032

kolimvitirioΜπορεί να μπήκε πετρέλαιο στις πισίνες του Κολυμβητηρίου Χανίων,όμως αυτό θα διαρκέσει μόνο για τρεις ημέρες. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ναυτικός όμιλος Χανίων,

«Από τις 22 Δεκεμβρίου το κολυμβητήριο κινδυνεύει να κλείσει. Η διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού κέντρου ισχυρίζεται ότι έχει λήξει η θητεία της, δεν μπορεί να βοηθήσει. Η λειτουργία του Κολυμβητηρίου έχει υποβaθμιστεί από τις 30 Οκτωβρίου του 2012 που λόγω αδυναμίας κάλυψης τους πετρελαίου θέρμανσης της 50μέτρων πισίνας αυτή έκλεισε με συνέπεια σήμερα να μην λειτουργεί καμία αγωνιστική πισίνα σε όλη την Κρήτη.»

Όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι του ΝΟΧ είναι αποφασισμένοι να κατέλθουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις με κλείσιμο των δρόμων, ενώ θα κρεμάσουν μαύρες σημαίες στο Ναυταθλητικό Κέντρο Χανίων.

Εκτός όμως από τα Χανιά και στο Ηράκλειο υπάρχει πρόβλημα με την λειτουργία του κολυμβητηρίου. Για το λόγο αυτό, ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης με παρέμβασή του,προς τον υπουργό Παιδείας ζητά την παρέμβασή του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Από το Σεπτέμβριο του 2011 τα οκτώ σωματεία του Ηρακλείου πληρώνουν εξ’ ολοκλήρου το πετρέλαιο θέρμανσης της μικρής πισίνας και κατά καιρούς το χλώριο της.

kolimvitirio irakleiouΠρόσφατα έγινε παραγγελία θερμικού παπλώματος για την μικρή πισίνα μετά από χορηγία του Περιφερειακού Ταμείου Κρήτης και παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία με την αδυναμία του Κράτους, τώρα η μονάδα του Ε.Α.Κ.Η. της οποίας το προσωπικό έχει μειωθεί αρκετά (ολόκληρη μονάδα διαθέτει ένα συντηρητή) κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να κλείσει.

Η μεγάλη πισίνα των 50 μέτρων που είναι η μοναδική στο Ηράκλειο παραμένει κλειστή για τρίτο χειμώνα. Σύμφωνα και με τα λεγόμενα της νέας διοικούσας επιτροπής του Ε.Α.Κ.Η. η πισίνα του Ηρακλείου θα λειτουργήσει με εναλλακτική μορφή θέρμανσης.

Εάν δεν βοηθηθεί οικονομικά η μονάδα είναι βέβαιο ότι η πισίνα του Ηρακλείου δεν θα λειτουργήσει ποτέ ξανά το χειμώνα.

Στο έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει ότι: «τα σωματεία δυσκολεύονται να επιβιώσουν, διότι οι γονείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν πλέον οικονομικά για ευνόητους λόγους και βρίσκονται σε πλήρη εξαθλίωση πληρώνοντας υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικές πισίνες αλλά και στην εταιρεία της πισίνας του Δήμου Ηρακλείου, όπου αναγκαστικά έχουν στραφεί προκειμένου να μη σταματήσουν οι αθλητικές δραστηριότητες».

Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης δηλώνει ότι: «ο αθλητισμός, είναι μέρος της παιδείας και του πολιτισμού και δεν πρέπει παρά την οικονομική κρίση να παραγκωνίζεται, ειδικά για τα παιδιά της περιφέρειας».

Τέλος, ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν θα προβεί σε άμεση επιχορήγηση της πισίνας του Ε.Α.Κ.Η. (το κόστος της μετατροπής ανέρχεται σε περίπου 200.000.) προκείμενου να λυθεί το πρόβλημα θέρμανσης που το ταλαιπωρεί για τρίτο χειμώνα.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook