Νοσοκομείο Χανίων | Στάση εργασίας και συνέλευση σήμερα για τις 33 διαθεσιμότητες

νοσοκομείο-χανίων-στάση-εργασίας-και-114503

43106-nosokomeioxaniaΣυνεχίζουν να αντιστέκονται οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι στο νομαρχιακό νοσοκομείο Χανίων, στο άκουσμα της είδησης ότι 33 εργαζόμενοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, προσπαθώντας, μέσα από κοινή δράση, να αναστρέψουν την κατάσταση.

Σήμερα, έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00  έως τις 15:00, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση, όπως τονίζουν μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που από κοινού εξέδωσε η ένωση γιατρών ΕΣΥ, ο σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο και ο σύλλογος εργαζομένων στο ψυχιατρείο Χανίων:

«Στην απεργιακή κινητοποίηση της προηγούμενης Τετάρτης 11 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΥΠΕάρχη και της υποδιοικήτριας με τους εργαζομένους των νοσοκομείων. Στη συνάντηση αυτή, μετά από καταγγελία των εργαζομένων, αποκαλύφθηκε ότι έφτασαν στα νοσοκομεία έγγραφα που ζητούν τον αριθμό των καθαριστριών. Μετά τους οδηγούς έρχεται η σειρά των ΥΕ καθαριότητας, που περιλαμβάνει τις εξής ειδικότητες (καθαρίστριες, πρεσαδόρους-σιδερωτές, πλυντήρια).

Στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ 33 θέσεις εργασίας καθαριστριών, κλητήρων, φυλάκων – νυχτοφυλάκων, πλύντων, πρεσαδόρων καταργούνται και οι εργαζόμενοι αυτοί βγαίνουν σε διαθεσιμότητα. Για να χρυσώσουν τα χάπι, δεσμεύτηκαν ότι αυτοί οι εργαζόμενοι θα μεταταχθούν σε άλλες θέσεις εργασίας. Μάλιστα περηφανεύτηκαν ότι χάρη στην διοίκηση της ΔΥΠΕ κανείς εργαζόμενος δε χάνει την δουλειά του. Το έργο είναι γνωστό και χιλιοπαιγμένο!!!

Δεν είναι τυχαίο ότι καταργούνται και οι τελευταίες θέσεις εργασίας των καθαριστριών. Ο χώρος του καθαρισμού ήταν από τους πρώτους χώρους του δημόσιου νοσοκομείου που πέρασαν στα χέρια των ιδιωτών.

Θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν θέσεις μόνιμων υπαλλήλων σε τομείς που τους ιδιωτικοποιούν πλήρως.

Σκοπός της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των προηγούμενων, ήταν να δοθούν όλες οι υποστηριχτικές λειτουργίες σε ιδιώτες έτσι ώστε να γίνει το νοσοκομείο επιχείρηση, οι ασθενείς πελάτες, και οι εργαζόμενοι φτηνοί ευέλικτοι χωρίς μόνιμη δουλειά.

Δεν πρέπει να τους εμπιστευόμαστε!

Ακόμα και αν υπάρχει μετάταξη των εργαζομένων σε άλλη θέση εργασίας, το γεγονός παραμένει: για όσο διάστημα θα είναι σε διαθεσιμότητα θα πληρώνονται με το 70% του μισθού και μετά το πέρας 8 μηνών απολύονται. Κανένας δεν εγγυάται ότι στους νέους οργανισμούς θα υπάρχουν οι αντίστοιχες ειδικότητες.

Η διαθεσιμότητα και οι απολύσεις πάνε χέρι -χέρι με τις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν πρέπει να περάσει κανένας εφησυχασμός και αναμονή. Να μην θεωρεί κανείς εργαζόμενος ότι διοίκηση, ΔΥΠΕ, υπουργείο δεν γνωρίζει για τις ελλείψεις και τα κενά. Αν δεν οργανωθούμε, αν δεν αντισταθούμε θα μας ισοπεδώσουν όλους! Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο! ΤΩΡΑ

Απαιτείται η πιο πλατιά συμμαχία όλων των εργαζομένων δημόσιου ιδιωτικού τομέα των ανέργων, της νεολαίας που θα παλεύουν για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΕ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Απορρίπτουμε τα κυβερνητικά μέτρα και κάθε ιδιωτικοποίηση, συγχώνευση ή κατάργηση οργανισμών που φέρνουν τις απολύσεις.

Όταν απολύεται ο διπλανός μας δεν δικαιούμαστε να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Όταν απολύεται ο συνάδελφός μας έρχεται η σειρά μας. Η εφεδρεία επεκτείνεται και αφορά όλους τους κλάδους, όλους τους εργαζόμενους. Στην ενότητα, στην αλληλεγγύη και στην οργανωμένη πάλη βρίσκεται η δύναμή μας.

(…)

Καλούμε αύριο όλους τους εργαζομένους να συμμετέχουν στην τρίωρη στάση εργασίας 12 έως 3 και στην γενική συνέλευση των σωματείων του νοσοκομείου για να αποφασίσουμε την συνέχιση του αγώνα.»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook