Νηστεία και παιδί | Τι πρέπει να προσέχουμε…

νηστεία-και-παιδί-τι-πρέπει-να-προσέχο-40263

nistia

Κατά τη Σαρακοστή, η νηστεία περιλαμβάνει αποχή από όλα τα ζωικά προϊόντα.

Τρόφιμα που αποκλείονται από το διαιτολόγιο είναι τα γαλακτοκομικά, το κρέας, το ψάρι, το αυγό. Αποτέλεσμα του αποκλεισμού αυτών των τροφίμων από το διαιτολόγιο είναι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, ζυμαρικών, ψωμιού, οσπρίων, λαδερών φαγητών και λίπους, ώστε να επιτευχθεί ενεργειακό ισοζύγιο.

Για την αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων συστήνεται να καταναλώνετε συνδυασμό φυτικών προϊόντων πλούσιων σε πρωτεΐνη, όπως τα όσπρια, η σόγια, ο χαλβάς, τα οστρακοειδή, το ταχίνι, τα θαλασσινά, το ρύζι, το σιτάρι και το σουσάμι.

Καλές πηγές ασβεστίου κατά την περίοδο της νηστείας είναι οι ξηροί καρποί, το μπρόκολο, ο χαλβάς, το σησάμι, το γάλα σόγιας και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ενώ πλέον υπάρχουν στην αγορά και χυμοί εμπλουτισμένοι σε ασβέστιο.

Φαίνεται λοιπόν ότι με την κατάλληλη προσοχή μπορούμε να καλύψουμε τις διατροφικές ανάγκες ενός παιδιού κατά την περίοδο της νηστείας, αν και σε κάθε περίπτωση δεν συστήνεται αυτή να είναι αυστηρή και καλό θα ήταν να αφαιρούμε σταδιακά τις διάφορες ομάδες τροφίμων, παρακάμπτοντας το σχετικό τυπικό.

Πηγή: nutrimed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook