Να φύγει πλοίο από Χανιά απαιτούν οι αγρότες των Χανίων | Καταγγέλλουν επιλεκτική φόρτωση από το Ηράκλειο

να-φύγει-πλοίο-από-χανιά-απαιτούν-οι-αγ-28573

anek 3

Με αποκλεισμό της Σούδας απειλούν οι αγρότες των Χανίων, εάν δεν αναχωρήσει πλοίο με κηπευτικά από τα Χανιά ή δεν διευκολυνθούν για να αναχωρήσουν με πλοίο από το Ηράκλειο.

Δεκαπέντε τουλάχιστον νταλίκες έχουν φτάσει από περιοχές των Χανίων στη Σούδα, καθώς πολλοί δεν κατάφεραν να αναχωρήσουν με το πλοίο Φαιστός από το Ηράκλειο, και προειδοποιούν ότι τα κηπευτικά τους θα καταλήξουν σε χωματερές εάν δεν μεταφερθούν στον Πειραιά.

Ο κ. Βουλγαράκης λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι επικοινώνησε με τον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Δεικτάκη σχετικά με τις καταγγελίες αγροτών από τα Χανιά ότι συνάδελφοί τους από το

Ηράκλειο και Λασίθι που ήταν στο λιμάνι δεν άφησαν ούτε ένα απο τα φορτηγά με κηπευτικά των Χανίων να μπούν στο πλοίο με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση με Χανιώτες αγρότες.

Ο κ. Δεικτάκης διαβεβαίωσε τον κ. Βουλγαράκη ότι δεν υπήρξε διακριτική μεταχείριση των αγροτών αλλά κρατήθηκε προτεραιότητα ανάλογα με την ώρα άφιξης στο λιμάνι.

Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Βουλγαράκης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πλοίο Φαιστός να φύγει σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου με σκοπό να αναχωρήσει εκ νέου το βράδυ της Τρίτης, μεταφέροντας αγροτικά προϊόντα της Κρήτης στον Πειραιά.

Σε τέτοια περίπτωση εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η φόρτωση του πλοίου προκειμένου να αποφευχθοούν τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Η απάντηση του Λιμεναρχείου για επιλεκτική φόρτωση

Αναφορικά με δημοσιεύματα τοπικού τύπου των Χανίων για επιλεκτική φόρτωση φορτηγών οχημάτων με ευπαθή προϊόντα από το λιμάνι Ηρακλείου με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

1) Χθες, Κυριακή, 03-02-2013, η πλοιοκτήτρια εταιρία του πλοίου «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» δήλωσε προς τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ότι το σύνολο των μελών του πληρώματος του πλοίου δεν απεργούν και επιθυμούν να εργαστούν, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πλοίαρχος του εν λόγω πλοίου.

2) Κατόπιν, αφού έγινε σχετική ενημέρωση του Εισαγγελέα Ηρακλείου για το συγκεκριμένο γεγονός και αναλυτική περιγραφή για τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού φορτηγών αυτοκινήτων με ευπαθή φορτία στο λιμάνι τα οποία έπρεπε να μεταφερθούν προς τον Πειραιά, επετράπη ο απόπλους του εν λόγω πλοίου.

3) Από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή φόρτωση των οχημάτων κατά απόλυτη και αυστηρή σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τις οδηγίες του τοπικού πρακτορείου και με γνώμονα τη διασφάλιση της τάξης στο λιμένα και την αποτροπή επεισοδίων. Σημειώνεται δε ότι οχήματα προερχόμενα από τον νομό Χανίων προσήλθαν στο χώρο φόρτωσης μετά την 21:30.

4) Τελικά το πλοίο «ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ» απέπλευσε την 23:20 της 03-02-2013 μεταφέροντας 96 φορτηγά οχήματα από διάφορους νομούς της Κρήτης, 12 Ι.Χ., 1 Δ/Κ και 100 επιβάτες.

Κατ’ αντιστοιχία η Λιμενική Αρχή του Πειραιά έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εκφόρτωση των μεταφερομένων οχημάτων με τα ευπαθή φορτία. Σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση θεωρείται δεδομένη και αυτονόητη η υποχρέωση των Λιμενικών Αρχών να εξασφαλίζουν την ομαλή φόρτωση και εκφόρτωση των διακινουμένων οχημάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook