Να στηριχθεί το άθλημα της ποδηλασίας ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης

να-στηριχθεί-το-άθλημα-της-ποδηλασίας-11950

Την ανάγκη στήριξης του αθλήματος της ποδηλασίας, επισημαίνει με παρέμβασή του, προς τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης προτείνει μια σειρά από στόχους που θα ενισχύσουν την ποδηλασία όπως η δημιουργία Ποδηλατικών Ακαδημιών, η ένταξη της ποδηλασίας στα σχολικά πρωταθλήματα, η διεξαγωγή αναπτυξιακών αγώνων ποδηλασίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και ο εργασιακός αθλητισμός.

Ακόμα τονίζει ότι μπορούν να βρεθούν πόροι, πέραν του κρατικού προϋπολογισμού για να ενισχυθεί το άθλημα.

Στην Ερώτησή του, ο Ηρακλειώτης βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό, να υπάρξει σαφής στόχος και προσανατολισμός μέσα από την θεσμική θεμελίωση πλαισίου για την ενίσχυση της ποδηλασίας.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης, «σε μια εποχή που παρατηρείται ότι ο κόσμος στρέφεται προς την ποδηλασία ως μέσο μετακίνησης σε μεγαλουπόλεις αλλά και στην επαρχία αλλά και επειδή το ποδήλατο, είναι ένα μέσο άθλησης και ψυχαγωγίας, πρέπει να υπάρξει ανάλογος σχεδιασμός για την ενδυνάμωση αυτού του αθλήματος και τρόπου ψυχαγωγίας.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook