Να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί …

να-δώσουμε-τη-μάχη-όλοι-μαζί-5624

«Ψηφίζοντας αφήνουμε πίσω το παρελθόν», τόνισε με νόημα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος είπε: «Είστε οι μπροστάρηδες αυτού του αγώνα που θα καταγραφεί στην ιστορία». Και πρόσθεσε: «Είμαι περήφανος για εσάς και να είστε και εσείς περήφανοι για την παράταξη και την κυβέρνηση στην οποία μετέχουν και άλλες δυνάμεις», ενώ αναφερόμενος στους δύο εταίρους τόνισε χαρακτηριστικά: «Παρά τις μεγάλες διαφορές μας και τις τριβές που υπάρχουν πότε-πότε ανάμεσά μας παλεύουν και εκείνοι για τη μεγάλη ανατροπή».

«Το πρόβλημα δεν είναι αν θα περάσει το ένα ή το άλλο μέτρο, σκεφτείτε τι θα γινόταν αν δεν περνούσαν τα μέτρα» είπε ο κ. Σαμαράς και περιέγραψε συνθήκες κατάρρευσης και εξόδου της χώρας από την ΕΕ με σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις. «Είναι ένας εφιάλτης, που θα τον αποτρέψουμε» διαβεβαίωσε και σημείωσε: «Σας καλώ να δώσουμε μάχη όλοι μαζί αποφασιστικά, χωρίς μεμψιμοιρίες».

«Σε κάθε μεγάλη στιγμή μιας χώρας υπάρχουν δύσκολα διλήμματα, δύσκολες αποφάσεις, υπάρχουν εκείνοι που αντέχουν να τις πάρουν και εκείνοι που λιγοψυχούν» σημείωσε ο πρωθυπουργός ενώ έστειλε μήνυμα προς τον Φώτη Κουβέλη και τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούν με το πακέτο των μέτρων λέγοντας: «Κάποιοι από αυτούς που προχωράμε μαζί διστάζουν, όμως αξίζει τον κόπο και κάνω έκκληση να προχωρήσουν μαζί μας. Αλλωστε, πως θα μπορούσαμε τώρα να κάνουμε πίσω».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε αρκετές φορές επίθεση εναντίον του «λόμπι» της δραχμής. «Αυτοί που στοιχηματίζουν στη δραχμή βλέπουν ότι χάνουν το στοίχημα» ανέφερε σε μια αποστροφή του λόγου του. Ο πρωθυπουργός είπε ότι παλεύει προκειμένου η χώρα να πάρει μεγαλύτερο ποσό από τα 31,5 δισ. ευρώ που είναι η δόση και σημείωσε ότι από το ποσό αυτό μόλις το 10% θα πάει στους δανειστές.

«Η ψήφιση των μέτρων πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε την επόμενη δόση» τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως μετά την περικοπή δαπανών που μειώνουν το έλλειμμα κατά 13,5 δισ. ευρώ δεν θα περικοπούν ξανά μισθοί και συντάξεις και η χώρα θα αρχίσει να εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης.«Τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά την επόμενη χρονιά θα είναι περισσότερα από τις νέες περικοπές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε; «Δεν είμαστε ασυνεπείς με τις υποσχέσεις μας». Πρόσθεσε ότι οι δεσμεύσεις που συμπεριλήφθηκαν στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης έχουν ορίζοντα τετραετίας. «Πρέπει να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή. Υποσχεθήκαμε να διατηρήσουμε τη χώρα στο ευρώ, γιατί, χωρίς αυτό, δεν έχει νόημα τίποτε άλλο» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Οι υποσχέσεις θα τηρηθούν μόλις το επιτρέψουν τα οικονομικά της χώρας».

«Τηρήσαμε τις δύο βασικές δεσμεύσεις μας, αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ και θέσαμε τις βάσεις ανάκαμψης» σημείωσε. Πρέπει να χτυπήσουμε δύο εχθρούς, τη δημόσια σπατάλη και τη φοροδιαφυγή, είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι με τις διαρθρωτικές αλλαγές θα αντιμετωπισθούν η σπατάλη και η ασυδοσία στον δημόσιο τομέα. Είπε ακόμη: «Κερδίσαμε κρίσιμες μάχες σε δύο μέτωπα: στο εξωτερικό αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας που βελτίωσε και την διαπραγματευτική μας θέση. Στο εσωτερικό άλλαξε η αίσθηση της κοινωνίας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς, σημείωσε: «Από τη δοκιμασία των επόμενων ημερών θα βγούμε πιο δυνατοί, και η κυβέρνηση και η χώρα. Αναλογιστείτε τι έλεγαν Ευρωπαίοι ηγέτες μέχρι και πριν από λίγο καιρό. Υπήρχαν κάποιοι που έβλεπαν έξοδο της χώρας από το ευρώ. Τώρα οι περισσότεροι στοιχηματίζουν για την παραμονή».

One thought on “Να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook