«Να γ@μ@θεί η Τρόικα» | Νεο κίνημα στην Πορτογαλία | Στο Ελλαδιστάν τι; | Photos

να-γμθεί-η-τρόικα-νεο-κίνημα-στην-πο-37607

Lisboa : Manifestação Que se lixe a troika - O povo é que mais ordena!Πάνω από 1 εκ. διαδηλωτές βγήκαν το Σαββατοκύριακο στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Πορτογαλίας προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στη γραμμή λιτότητας που επιβάλει στη χώρα η Τρόικα.

Σύμφωνα με τα πορτογαλικά ΜΜΕ, μόνο στην πλατεία Ανακτόρων της Λισαβόνας συγκεντρώθηκαν 800 χιλιάδες άνθρωποι. Μερικοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν λαγούς ή πλακάτ με λαγούς ζωγραφισμένους πάνω τους, αφού το όνομα του πρωθυπουργού Κοέλιο σημαίνει αυτό ακριβώς: Λαγός.

Évora : Manifestação Que se lixe a troika - O povo é que mais ordena!Σύμφωνα με τον Ζόρζε Κόστα, μέλος της 15μελούς Πολιτικής Επιτροπής του κινήματος «Να γαμηθεί η Τρόικα» στο οποίο συμμετέχουν διάφορα κινήματα διαμαρτυρίας στην Πορτογαλία, η ονομασία του κινήματος ήταν και το βασικό σύνθημα στις διαδηλώσεις.

«Το Σάββατο είχαμε τεράστιες διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. «Να γαμηθεί η τρόικα» και «Να πέσει η κυβέρνηση». Το φωνάξαμε σε τουλάχιστον 25 μεγάλες πόλεις και κάθε γωνιά της Πορτογαλίας που μπορέσαμε.», δηλώνει ο Κόστα σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αυγή» και περιγράφει, μεταξύ άλλων, και την κατάσταση της πορτογαλικής κοινωνίας μετά από την επίμονη λιτότητα στη χώρα.

Porto : Manifestação Que se lixe a troika - O povo é que mais ordena!«Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν γενικό κατακερματισμό της κοινωνίας, που θέτει σε κίνδυνο τα πλέον ευπαθή στρώματα, όπως αυτά που έχουν χρέη στις τράπεζες ή κινδυνεύουν από κατασχέσεις και εξώσεις από τα σπίτια τους, τις οικογένειες που μετατράπηκαν σε θύματα του νέου νόμου για τα ενοίκια, που οδηγεί στην κατακόρυφη αύξηση των ενοικίων σε περίοδο κρίσης και προσφέρει άμεσες εξώσεις.

Την ίδια στιγμή έχουμε μια γενικευμένη πτώση των αποδοχών των εργαζομένων, μια φθηνότερη εργασία, την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας που μαζί με τους μακροχρόνιους ανέργους φτάνει στο 25%. Το 25% ή 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν ήδη σε κατάσταση φτώχειας. Τα μεγέθη αυτά αυξάνονται ανεξέλεγκτα.

Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι η ίδια που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Προσπαθούν να περικόψουν όσο πιο πολύ και όσο πιο γρήγορα μπορούν, στοχεύοντας να χαρίσουν τη χώρα στους τραπεζίτες.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook