«Ναι» σε νέα πενθήμερη απεργία λέει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου

ναι-σε-νέα-πενθήμερη-απεργία-λέει-η-ε-78246

kathigites660Την συνέχιση των απεργιακών πενθήμερων κινητοποιήσεων αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου η οποία συνεδρίασε χθες.

Συγκεκριμένα οι καθηγητές αποφάσισαν :

Τη συνέχεια του απεργιακού αγώνα διαρκείας από την Πέμπτη με νέα πενθήμερη απεργία, δηλ. διήμερη την Πέμπτη 26/9 και την Παρασκευή 27/9 – και τριήμερη την Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη (30/9 & 1-2/10).

Να ενεργοποιηθεί το απεργιακό ταμείο, η απεργιακή επιτροπή και όλα τα μέσα πάλης.

Να γίνουν συγκεντρώσεις με γονείς και μαθητές σε όλα τα σχολεία.

Να ζητηθεί «άνοιγμα» των ΜΜΕ στα δίκαια αιτήματά μας.

Καμιά ποινικοποίηση των μαθητικών καταλήψεων και γενικώς του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η απόφαση συνοδεύτηκε από το εξής σκεπτικό:

«Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ επελαύνουν μέσω απανωτών μνημονίων, σαρώνοντας κατακτήσεις και προωθώντας αποφασιστικά τις απολύσεις, τα κλεισίματα νοσοκομείων, σχολείων και άλλων δομών και οργανισμών, τη συντριβή των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας.

Η αντιδραστικότερη μεταρρύθμιση των τελευταίων χρόνων στην εκπαίδευση, που προαναγγέλλεται μέσω του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, στέλνει στον καιάδα ολόκληρη τη νέα γενιά, συνθλίβει την εργασιακή και παιδαγωγική ύπαρξη χιλιάδων εκπαιδευτικών, οδηγώντας τους, τελικά, στη διαθεσιμότητα, την απόλυση, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την ωρομισθία.

Την ίδια στιγμή, όλοι οι εργαζόμενοι και άνεργοι, οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση κάτω από το βάρος της φοροληστείας, των επικείμενων πλειστηριασμών, των μέτρων ενός νέου μνημονίου, που απαιτεί η Τρόικα και προαναγγέλλει η δικομματική κυβέρνηση. Και ενώ μεγαλώνει το δυναμικό λαϊκό κίνημα διεκδικήσεων, ο φασισμός για άλλη μια φορά χτυπά με τη στυγερή δολοφονία ενός συνανθρώπου μας.

Στην καρδιά των αιτημάτων του συνεχιζόμενου αγώνα μας, παραμένουν και επιμένουν οι διεκδικήσεις μας για εκπαίδευση και ουσιαστική μόρφωση όλων των παιδιών – αντίστοιχη των μορφωτικών δυνατοτήτων της εποχής, η διασφάλιση των κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, ρεύμα, νερό) δημόσια και δωρεάν παρεχόμενων, η απαίτηση για μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους, η υπεράσπιση της ελευθερίας και του δικαιώματος του λαού να αποφασίζει αυτός για τις τύχες του, ενάντια στα ανακοινωθέντα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και την τακτική απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης μέσω των επιστρατεύσεων από την κυβέρνηση.

Η ενδυνάμωση της βάσης μετά από την ποσοτικά και ποιοτικά μαζική συμμετοχή της πρώτης απεργιακής εβδομάδας ορίζει και ζητά την συνέχιση του αγωνιστικού μετώπου, για την ρήξη και την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.  Σταθερές παραμένουν οι αποφάσεις του Συνεδρίου μας, τα αιτήματα που διατυπώθηκαν «εν θερμώ» όλη την προηγούμενη περίοδο, οι στόχοι πάλης που ενέπνευσαν τις κινητοποιήσεις του καλοκαιριού και όλες τις επόμενες καίριες δράσεις μας.

Με την πάλη μας διεκδικούμε:

Να ανακληθούν οι απολύσεις των εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης και να επαναλειτουργήσουν όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν. Να καταργηθεί ο νόμος 4172/13.

Να μην ψηφιστεί-να καταργηθεί  το αντιλαϊκό νομοσχέδιο για το » νέο Λύκειο»- λαιμητόμο των μορφωτικών δικαιωμάτων των χαμηλών στρωμάτων.

Να καταργηθεί το ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις και ο νόμος για τις υποχρεωτικές μετατάξεις.

Απόσυρση του ΠΔ για την αξιολόγηση και του νόμου 4142/13 για την αρχή διασφάλισης ποιότητας.

Να κατοχυρωθεί η οργανική θέση και η σταθερή και μόνιμη εργασία.

Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών.

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι συνάδελφοι. Κανένας συνάδελφος και κανένας μαθητής δεν περισσεύει.

Να καταργηθεί ο νόμος για το αντιλαϊκό μισθολόγιο – φτωχολόγιο.

Δωρεάν καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όχι στη μείωση των συντάξεων.

Όχι στο κλείσιμο – συγχωνεύσεις σχολείων και νοσοκομείων.

Δωρεάν καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Καμιά ποινικοποίηση των αγώνων.

Ανατροπή της πολιτικής αντιλαϊκής πολιτικής ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ.»

 

Πηγή : neakriti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook