Νίκος Καλογερής | Προστασία των παραθαλάσσιων τουριστικών περιοχών από την άναρχη δόμηση

νίκος-καλογερής-προστασία-των-παραθα-83821
Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Καλογερής Νικόλαος

Κενά, ενστάσεις και αγωνιώδεις εκκλήσεις για το αύριο της Κρήτης ακούστηκαν στην διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού του 2009 που αφορά τις τουριστικές περιοχές της Κρήτης.

kalogeris nikos

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής σε δηλώσεις του χαρακτήρισε το νέο χωροταξικό σχέδιο έλλειπες και τόνισε πως οι παραθαλάσσιες τουριστικές περιοχές θα προστατευτούν από την άναρχη δόμηση ενώ σημαντικός παράγοντας θα αποτελέσει πλέον και η εγκαθίδρυση τουριστικών μονάδων σε απόσταση άνω των 50 μέτρων από τη θάλασσα άλλα και με βάση την υψομετρική απόσταση από αυτή.

Στο μεταξύ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατέθεσαν «ηχηρό όχι» στην ανεξέλεγκτη δόμηση κάνοντας λόγο για ειλημμένες κυβερνητικές απόφασης που δεν ευνοούν το περιβάλλον και τους Κρητικούς.

Όπως τόνισαν περιφερειακοί σύμβουλοι οι παραθαλάσσιες τουριστικές περιοχές και οι περιοχές που εντάσσονται στο πρόγραμμα Natura πρέπει να προστατευτούν με κάθε τρόπο αλλά και να επιτρέπεται η ελεύθερη χρήση τους από Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

  • Ελεύθερες κατασκηνώσεις με φόντο πεντάστερα

Υπό συζήτηση ωστόσο τέθηκε και η παράμετρος του χωροταξικού σχεδιασμού του 2009 που αφορά τις περιοχές με περιθώρια ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού η όποια προβλέπει τις ελεύθερες κατασκηνώσεις μια ανάσα από 4αστερα και 5αστερα ξενοδοχεία.

Η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το νέο αναθεωρημένο σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης (μέσω του δικτυακού τόπου διαβουλεύσεων opengov) ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2013, ενώ όλοι οι φορείς έχουν περιθώριο μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη να στείλουν τις απόψεις τους, οι οποίες μετά από σχετική επεξεργασία από τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου, θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου.

 

Πηγή: neakriti

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook