Νέα φορολογικά μέτρα

νέα-φορολογικά-μέτρα-2958

Την έντονη αντίθεση του, στην αλλαγή της φοροεισπρακτικής πολιτικής, εξέφρασε μιλώντας στον «Superfm 89.6» το μέλος της κεντρικής διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων, Παναγιώτης Αλεβιζάκης, όπως υποστήριξε, «σημαντικές αλλαγές επίκεινται για το πως θα διοικείτε από εδώ και πέρα το κράτος, αφού ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης για να εξυπηρετήσει, τους πρώην συναδέλφους του, αφού θα αναθέσει όλες τις επιστροφές Φ.Π.Α. των επιχειρήσεων, στους ορκωτούς λογιστές.

Παίρνει δηλαδή της αρμοδιότητες από το κράτος και τις δίνει στους ιδιώτες. Αυτό είναι πλιάτσικο ή αποκρατικοποίηση. Αφού δεν μπορεί να εκβιάζεται, το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου για να πάρει το πιστοποιητικό της φορολογικής συμμόρφωσης με την Δαμόκλειο σπάθη, των από δέκα έως εκατό χιλιάδων ευρω και τον τακτικό έλεγχο από την εφορία,σε περίπτωση που δεν πάνε να πάρουν την έκθεση φορολογικής συμμόρφωσης από τους ορκωτούς λογιστές.

Αυτό, είναι εκβιασμός χειρίστου είδους. Παράλληλα, ο κ. Αλεβιζάκης, αναφέρθηκε και στις φορολογικές αλλαγές που θα συντελεστούν, τονίζοντας πως, «εργαζόμενοι με μισθωτή εργασία,θα έχουν αφορολόγητο έως 8.000 ευρώ και 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ 1.500 ευρώ από τέσσερα παιδιά και πάνω.

Οι υπόλοιποι,που έχουν εισοδήματα εκτός μισθωτής εργασίας θα έχουν μέχρι 30.000 ευρώ και 15% φορολογικό συντελεστή.

Ο συντελεστής για ένα επιχειρηματία μειώνεται σημαντικά στο 15% για εταιρείες ΕΠΕ και Α.Ε., ενώ αν διανέμει κέρδη θα έχει επίσης, φορολογική απαλλαγή της τάξης του 15%.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η φορολογία για τις επιχειρήσεις Ο.Ε., αν όμως υπάρξει μεγαλύτερη ύφεση, οι επιχειρηματίες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Επίσης, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι μόνες δαπάνες που εκπίπτουν είναι από ιδιωτική ασφάλιση, ιατρικές παροχές, ενώ θα πρέπει να έχουν και το 25% σε αποδείξεις, προκειμένου να μπορούν να δικαιολογήσουν το εισόδημά τους.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook