Νέα «ραβασάκια» στους φορολογούμενους στέλνει το υπουργείο Οικονομικών

νέα-ραβασάκια-στους-φορολογούμενο-93730

forologiki-dilosi-tekmiria-660_11Την 12η παρτίδα εκκαθαριστικών για τις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2013 απέστειλε στους φορολογούμενους η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στην οποία περιλαμβάνονται 780.495 σημειώματα.

Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία, με τη 12η αποστολή ολοκληρώνεται η εκκαθάριση των δηλώσεων με ημερομηνία υποβολής έως και την 30η Αυγούστου, με τον συνολικό αριθμό των δηλώσεων που εκκαθαρίστηκαν, να υπερβαίνει τον αντίστοιχο περυσινό κατά περίπου 290 χιλιάδες δηλώσεις, ενώ η υπέρβαση από το 2011 είναι άνω του 1 εκατ. δηλώσεις.

Κατά την εκκαθάριση, προέκυψαν περίπου 155.000 δηλώσεις με διαφορές από τα στοιχεία που διαθέτει η γενική γραμματεία Δημοσίων και ως εκ τούτου, οι φορολογούμενοι θα ειδοποιηθούν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά που επιβεβαιώνουν την ορθότητα της δήλωσής τους.

Με βάση τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ο συνολικός αριθμός των 330.000 φορολογουμένων που συνολικά κλήθηκαν να προσκομίσουν δικαιολογητικά, αντιπροσωπεύει λιγότερο του 6% των δηλώσεων και όπως αναφέρει το ΑΠΕ, υπολείπεται κατά πολύ των 550.000 χιλιάδων που θα είχαν κληθεί εάν είχε ακολουθηθεί η μεθοδολογία που ίσχυε έως πέρυσι.

Πηγή: iefimerida

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook