«Μπαλωθιές» των εμπόρων της Κρήτης κατά Κορκίδη για το άνοιγμα τις Κυριακές

μπαλωθιές-των-εμπόρων-της-κρήτης-κα-12171

korkidis

Σφοδρή κριτική κι έντονη αμφισβήτηση αντιμετωπίζει από εμπόρους της Κρήτης, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κι εκ Χανίων ορμώμενος Βασίλης Κορκίδης.

Αιχμή της κριτικής είναι το ότι «άνθρωποι δικοί του», εν αγνοία του ή όχι, άφησαν να συνταυτιστεί το άνοιγμα τις Κυριακές με τον καθορισμό των τουριστικών περιοχών στο νησί, γεγονός που κατά πολλούς αποτελεί «Δούρειο Ίππο» για την με έμμεσο τρόπο αποδοχή από όλους του Κυριακάτικου ανοίγματος.

Πολλά μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των εμπορικών συλλόγων του νησιού θεωρούν ότι ο κ. Κορκίδης, είτε εγκλωβισμένος σε προσωπικές στρατηγικές «δικών του » ανθρώπων, είτε από άλλες σκοπιμότητες αποσιωπά τα ουσιαστικά προβλήματα του κλάδου, σε μια περιοχή που το εμπόριο θα μπορούσε να δώσει, λόγω τουρισμού, ανάσα ζωής στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Ως παράδειγμα μάλιστα παραθέτουν το γεγονός ότι το δευτεροβάθμιο σωματείο της Μεγαλονήσου η Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, έχει εκφυλιστεί σε «οργάνωση σφραγίδα», παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών.

Είναι ενδεικτικό ότι (μετά από έξι μήνες!) στην τελευταία συνεδρίαση του στο Καστέλι Κισσάμου, με ανοικτή την ατζέντα για τις Κυριακές και τις ρυθμίσεις του ΟΑΕΕ, το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των εμπόρων στην Κρήτη, την πιο δύσκολη εποχή για τον κλάδο, δεν κατάφερε να έχει απαρτία και να καταλήξει σε αποφάσεις.

Παραπέμπουν μάλιστα στα όσα έχουν συμβεί πρόσφατα στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας κι έχουν οδηγήσει στην απαξίωσή της. Καταλογίζουν μάλιστα την σχετική ευθύνη στον Πρόεδρο του ΕΒΕΧ Χανίων Γιάννη Μαργαρώνη ότι προκειμένου να διασφαλίσει την προσωπική του ανάδειξη, προσπαθεί να χωρίσει την Κρήτη σε ανατολική και δυτική, να απομονώσει τους εμπόρους από την ΕΣΕΕ.

«Η Ομοσπονδία συνεδριάζει κι εκδίδει συνεχώς Δελτία Τύπου τα οποία αντιγράφει από την ΕΣΕΕ για να δείξει ότι είναι παρούσα στις εξελίξεις» σημειώνουν στελέχη του εμπορικού κόσμου της Κρήτης και παραπέμπουν σε ισχυρίζεται σε επιστολή που συνέταξε ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ στο ΔΣ της ΟΕΣΚ Νίκος Βουρλάκης με την οποία θέτει προ των ευθυνών τους τα 8 από τα 9 μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Βουρλάκης καταλογίζει ότι «τα περισσότερα μέλη απλά χειροκροτούν τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ σε ότι και να λέει ενώ ταυτόχρονα εδώ και μια δεκαετία αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα του κλάδου τρώγονται μεταξύ τους σε βαθμό εξευτελισμού».

«Για άλλη μια φορά συνειδητά το ανάμειξαν με τις τουριστικές περιοχές, αφήνοντας την ουσία παραπλανώντας την κοινή γνώμη. Είναι πλέον απόλυτα ξεκάθαρο ότι η άποψη του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των εμπόρων δεν έχει καμία σχέση με την θέληση των.

Έτσι για άλλη μια φορά συνειδητά δεν διαχώρισαν το θέμα της Κυριακάτικης Αργίας από το θέμα των Τουριστικών Περιοχών διασφαλίζοντας κατά την λογική τους επιχειρήματα για την τελική αποδοχή που σχεδιάζουν για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές» σημειώνουν πολλοί έμποροι της Κρήτης χαρακτηριστικά.

Πηγή: reporter

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook