Μοναστήρι έστειλε ΜΑΤ σε ταβέρνα βιοπαλαιστών!

μοναστήρι-έστειλε-ματ-σε-ταβέρνα-βιοπ-101697

monastiriΑπίστευτο κι όμως αληθινό! Κανονική έφοδος των ΜΑΤ σε οικογενειακή ταβέρνα στις 6 το πρωί και πέρασαν χειροπέδες στα δύο παιδιά χωρίς αιτία. Μαζί με τα ΜΑΤ ήταν και δικαστικοί κλητήρες οι οποίοι έκαναν καταμέτρηση στην ταβέρνα.

Το χειρότερο όμως είναι ότι μαζί με τα ΜΑΤ και τους κλητήρες, ήταν και εκπρόσωποι της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, οι οποίοι διεκδικούν έκταση γης στη Σκόπελο, η οποία όπως ισχυρίζονται τους ανήκει!

Τα ΜΑΤ με κουκούλες και προτεταμένα τα όπλα, σαν να είχαν να αντιμετωπίσουν εγκληματίες και όχι νόμιμους ιδιοκτήτες έκτασης γης, έκλεισαν τους γύρω δρόμους, εισέβαλαν στην ιδιοκτησία της οικογένειας και πέρασαν χειροπέδες σε δύο εκ των παιδιών. Τα δύο αδέλφια δεν αντιστάθηκαν, δεν αντιμίλησαν, αλλά χωρίς αιτία και αφορμή συνελήφθησαν!

Λόγω της έντασης μάλιστα που υπήρχε η κ. Κοσμά, ιδιοκτήτρια της ταβέρνας, ένιωσε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις της, γεγονός που ποσώς συγκίνησε τους καλόγερους και την αστυνομία.

Κάτοικοι του νησιού έχουν πλημμυρίσει τους γύρω δρόμους κορνάροντας και φωνάζοντας στους εισβολείς να αποχωρήσουν.

Το περίεργο στην υπόθεση είναι ότι οι εκπρόσωποι της Μονής είχαν προσπαθήσει και στο παρελθόν να εφαρμόσουν δικαστική απόφαση υπέρ τους, αλλά, όταν πήγαν επί τόπου, δεν βρέθηκαν τα όρια βάσει των οποίων κέρδισαν την υπόθεση εξαρχής. Πρόκειται δηλαδή για μία απόφαση η οποία στηρίχθηκε σε ανύπαρκτα σύνορα και με βάση λανθασμένα τοπογραφικά.

Για αυτό τον λόγο, και η οικογένεια Κοσμά κατέθεσε προσωρινή διαταγή ανακοπής της εκτέλεσης, η οποία επρόκειτο να δικαστεί την Τετάρτη στον Βόλο, αλλά η Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας βιάζεται να δώσει τη δική της λύση αύριο, προκειμένου να υπάρχει δεδικασμένο.

Η οικογένεια Κοσμά, η οποία διατηρεί και ονομαστή ταβέρνα στην περιοχή είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τη νόμιμη περιουσία της έχοντας στο πλευρό της και όλο το νησί. Το βράδυ της Δευτέρας μάλιστα οι κάτοικοι της Σκοπέλου πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας κατά της εκτέλεσης της απόφασης.

Είναι μία απόφαση που έχει προκαλέσει σοκ, καθώς ουδείς μπορεί να αντιληφθεί πως μία κραταιά και πλούσια Μονή μπορεί να τα βάλει με φτωχούς και ανυπεράσπιστους ανθρώπους

Πηγή: protothema

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook