«Μια στιγμή για πάντα II» | Από σήμερα στην Δημοτική πινακοθήκη Χανίων

μια-στιγμή-για-πάντα-ii-από-σήμερα-στη-37011

Εγκαινιάζεται σήμερα  στις 7:30μ.μ. το δεύτερο μέρος της έκθεσης «Μια στιγμή για πάντα», με πρόσωπα και τοπία από τη μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων.

Την επιμέλεια της Έκθεσης έχει κάνει ο Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος.

PINAKOTHIKI 2Η μόνιμη συλλογή κάθε πινακοθήκης είναι η παρακαταθήκη που έχει και σύμφωνα με αυτή, αποκτά το στίγμα της στο στερέωμα των εικαστικών τεχνών της χώρας. Στο δεύτερο μέρος της συλλογής παρουσιάζονται έργα τα οποία επιλέχθηκαν με γνώμονα την αντιπροσωπευτικότητα, την παρουσίαση των συλλογών έργων ενός καλλιτέχνη εντός της συλλογής, το βήμα που θα ήθελε η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων να προσφέρει στους νέους καλλιτέχνες και την τιμή που θα ήθελε να αποδώσει στους ώριμους και καταξιωμένους δημιουργούς.

Η προσπάθεια του επιμελητή ήταν να θεσπιστούν εκλεκτικές συγγένειες και διάλογοι ανάμεσα στα έργα και να αναπτυχθεί μια πορεία ανάγνωσης της μόνιμης συλλογής που χωρίζεται σε τρία μέρη:

  • στο ισόγειο το πρώτο μέρος με τίτλο «Φανταστικά τοπία»
  • στον πρώτο όροφο το δεύτερο μέρος με τίτλο » Όψεις της καθημερινότητας»
  •  στον δεύτερο όροφο το τρίτο μέρος με τίτλο «Παράδοση και ανανέωση»

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου και θα λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή 10π.μ. – 2μ.μ. και 6μ.μ. – 9μ.μ., Σάββατο 10π.μ. – 2μ.μ. Κυριακή κλειστά.

Είσοδος ελεύθερη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook