Με την Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε ο Φούχτελ

με-την-όλγα-κεφαλογιάννη-συναντήθηκε-12535

Ζητήματα τουριστικής εκπαίδευσης και ιατρικού τουρισμού, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε σήμερα η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη με τον εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνεργασία και υφυπουργό Εργασίας, Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ.

Σε δηλώσεις της η υπουργός τόνισε ότι συζητήθηκε η σύνδεση της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με τη γερμανική πλευρά,

θα προχωρήσει στην υλοποίηση μιας δομής που θα επιτρέπει τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων Ελλήνων σπουδαστών, στον τουριστικό πάντα κλάδο, οι οποίοι θα μπορούν άμεσα να απορροφούνται στην αγορά εργασίας.

Συζητήθηκαν, επίσης, όπως ανέφερε η υπουργός, θέματα ιατρικού τουρισμού και πως τα ασφαλιστικά ταμεία της Γερμανίας μπορούν να καλύψουν παροχές Γερμανών πολιτών σε ελληνικά θεραπευτικά κέντρα.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της εκπαίδευσης, η γερμανική πλευρά πρότεινε τη σύσταση επαγγελματικής τουριστικής σχολής με στόχο να φοιτούν σε αυτήν ‘Ελληνες μαθητές που ενδιαφέρονται για τον τουριστικό κλάδο.

Όπως τόνισαν τα μέλη της αποστολής, οι απόφοιτοι της εν λόγω σχολής μετά απο τριετή φοίτηση θα απασχολούνται σε ξενοδοχεία με τα οποία θα υπάρχει ήδη συνεργασία.

Η καινοτομία σε αυτό το μοντέλο εκπαίδευσης, που προτείνει η γερμανική πλευρά, είναι το γεγονός ότι ο μαθητής θα πληρώνεται από την πρώτη στιγμή και όχι μόνο στη διάρκεια της πρακτικής του, όπως γίνεται για παράδειγμα από τον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ).

Από την πλευρά της, η υπουργός ζήτησε να υπάρξει και ανταλλαγή τεχνογνωσίας, πάντα στο μέτωπο της τουριστικής εκπαίδευσης, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του ΟΤΕΚ.

Σε ό,τι αφορά τον άξονα του ιατρικού τουρισμού, η σημερινή συνάντηση εστιάστηκε στο μέτωπο του ιαματικού τουρισμού και στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε η διοργάνωση συνεδρίου με επίκεντρο τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού, που θα λάβει χώρα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Εκτιμάται, ότι είναι εφικτή η κάλυψη παροχών για συνταξιούχους Γερμανούς σε ελληνικά θεραπευτικά κέντρα και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Σε πρώτη φάση, όπως τονίστηκε, θα εξεταστεί αυτή η δυνατότητα να παρέχεται στους Ελληνες που ζουν στη Γερμανία και παίρνουν σύνταξη από γερμανικό φορέα ασφάλισης.

Πηγή:real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook