Με στόχο τα 155 «ναι»

με-στόχο-τα-155-ναι-6085

Στίγμα… επόμενης ημέρας τόσο στο οικονομικό όσο και στο πολιτικό πεδίο επιθυμεί να δώσει, απόψε, από τη Βουλή ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς κατά την ομιλία του για το τρίτο Μνημόνιο. Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί παρά να πάρει πάνω του την ψήφιση των μέτρων επαναλαμβάνοντας την κρίση στην οικονομία αλλά και την πολιτική σκηνή που θα προκαλούσε η απόρριψη του πακέτου.

Ο Πρωθυπουργός πιθανολογείται ότι θα επανατοποθετήσει την πολιτική διάκριση των δυνάμεων σε «ευρωπαϊκές» και μη, αναδεικνύοντας έτσι τα κοινά στοιχεία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και, κατά πολλούς, επενδύοντας στον βέβαιο μετασχηματισμό του πολιτικού σκηνικού μετά το νέο μνημόνιο.

Οι αντάρτες

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. δεν θα έχει απώλειες στην ψηφοφορία, ωστόσο ουδείς μπορεί να αποκλείσει το όχι κάποιου εκ των βουλευτών που δεν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ΜΜΕ και, πάντως, απέφυγαν μέχρι τώρα τις δημόσιες δηλώσεις. Προβληματισμός υπάρχει, πάντα, για τη στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, καθώς στους 127 της Ν.Δ. θα πρέπει να αθροιστούν τουλάχιστον 23 από τους 32 πράσινους βουλευτές. Η εκτίμηση του Μαξίμου, μετά και τις συνομιλίες που έχουν Σαμαράς και Βενιζέλος, είναι ότι ακόμη κι αν δεν θα αποφευχθούν τα αντάρτικα στο εσωτερικό της πράσινης κοινοβουλευτικής ομάδας, είτε ως «όχι» είτε ως απουσίες από την ψηφοφορίας, το πολυνομοσχέδιο θα υπερψηφισθεί από τουλάχιστον 154 – 155 βουλευτές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook