Με απόφαση της Όλγας Κεφαλογιάννη αναστέλλονται οι κατεδαφίσεις, λόγω τουρισμού

με-απόφαση-της-όλγας-κεφαλογιάννη-ανα-39650

katedafisiΑπό ένταση  συλλήψεις αλλά και διαπληκτισμούς σημαδεύτηκε η προηγούμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο. Αιτία, οι κατεδαφίσεις των αυθαίρετων ξενοδοχειακών μονάδων, καλυμμάτων αλλά και πάσης φύσεως κτισμάτων.

Η όλη κατάσταση θορύβησε τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, ο οποίος με επιστολή του, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να σταματήσουν οι κατεδαφίσεις εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου γιατί όπως υποστήριξαν, θα δημιουργήσουν πρόβλημα στο τουριστικό προϊόν της Κρήτης.

Η κα. Κεφαλογιάννη έλαβε απ’ ότι φαίνεται σοβαρά υπ’ όψιν της, την παρέμβαση αυτή και έτσι με απόφαση της Υπουργού, αναστέλλονται οι κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων σε μία προσπάθεια να μην πληγεί ο τουρισμός στο Νομό Ηρακλείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής,

«η  τήρηση της νομιμότητας πρέπει να είναι απαράβατος κανόνας για όλους και ιδιαίτερα για τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου».

Η νομοθεσία για τα αυθαίρετα κτίσματα είναι συγκεκριμένη, όλοι πρέπει να τη σεβόμαστε. Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί απαράβατη προτεραιότητα.

Ωστόσο, η έλλειψη προγραμματισμού και οι αποσπασματικές ενέργειες μπορεί να δημιουργήσουν πολλά δυσάρεστα προβλήματα, ιδιαίτερα τώρα στην αρχή της τουριστικής περιόδου δεν χρειαζόμαστε αρνητικές εικόνες». 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook