Με Γκέκα και 4-4-2 η Εθνική

με-γκέκα-και-4-4-2-η-εθνική-416

Έκανε τους πειραματισμούς του, δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα αλλά τελικά ο Φερνάντο Σάντος κατέληξε εν όψει του αποψινού αγώνα της Εθνικής με την Βοσνία σε μία… δοκιμασμένη συνταγή. Ο Πορτογάλος θα παρατάξει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με 4-4-2 και τον Γκέκα μαζί με τον Σαμαρά στην επίθεση.

Με ένα 4-4-2 αναμένεται τελικά να παρατάξει την εθνική ομάδα ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος κατέληξε στους Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, Τοροσίδη δεξιά, Σπυρόπουλο αριστερά. Τον Μαλεζά (κάνει ντεμπούτο στην 11άδα σε επίσημο ματς) μαζί με τον Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Τζιόλης με τον Κατσουράνη, δεξιά ο Μανιάτης, αριστερά ο Φορτούνης και στην επίθεση του δίδυμο θα αποτελείται από Σαμαρά και Γκέκα.

Ο Σάντος κατέληξε στην επιλογή του Γκέκα αντί του Σαλπιγγίδη καθώς ο επιθετικός της Λεβάντε έχει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό σε αντίθεση με τον παίκτη του ΠΑΟΚ που μπήκε στην 11αδα της ομάδας του πολύ πρόσφατα. Επιπλέον, η επιλογή του Μανιάτη αντί του Νίνη που διεκδικούσε θέση, έχει να κάνει με την καλύτερη αμυντική λειτουργία που αποκτά η Εθνική με τον παίκτη του Ολυμπιακού μέσα σε σχέση με τον άσο της Πάρμα που είναι πιο επιθετικογενής.

Από εκεί και πέρα, οι διεθνείς το βράδυ της Πέμπτης είδαν σε βίντεο το φιλικό ματς της Βοσνίας απέναντι στην Ουαλία που έγινε τον περασμένο Αύγουστο. Οι Βόσνιοι τότε είχαν επικρατήσει 2-0 ενώ την Τρίτη είχαν παρακολουθήσει το ματς με την Λετονία. Αναλύοντας τους Βόσνιους, ο Φερνάντο Σάντος στάθηκε στην πολύ καλή επιθετική λειτουργία που έχει η προσεχής αντίπαλος της Εθνικής. Τόνισε ότι έχει έμπειρους παίκτες που παίζουν σε μεγάλα πρωταθλήματα. Επιπλέον, στάθηκε στο ότι σε γενικές γραμμές είναι ψηλή ομάδα αλλά αντιμετωπίζει προβλήματα στην άμυνα σε στημένες φάσεις όπου και είναι ευάλωτοι. Γενικότερα, ο Πορτογάλος επισήμανε ότι οι Βόσνιοι δεν είναι στην άμυνα όσο καλοί στην επίθεση καθώς έχουν δείξει σημαντικές αδυναμίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook