Μετανάστες καταγγέλλουν επίθεση …

μετανάστες-καταγγέλλουν-επίθεση-6564

Σκηνικό τρόμου καταγγέλλουν ότι έζησαν χθες το βράδυ δυο οικονομικοί μετανάστες στα Χανιά, οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση από ομάδα ατόμων στην περιοχή του Σταδίου. Πρόκειται για δύο 22χρονους από τη Συρία και την Αλγερία.

Όπως κατήγγειλαν στους υπευθύνους από το Στέκι Μεταναστών όπου κατέφυγαν αρχικά και στη συνέχεια στην Αστυνομία, τρία άτομα τους επιτέθηκαν, ενώ παρόντες στο σημείο της συμπλοκής ήταν άλλα πέντε άτομα.

Οι δράστες, όπως είπαν οι δυο αλλοδαποί, τους απείλησαν με μαχαίρι και τους χτύπησαν με ρόπαλο.

Απέσπασαν από τις τσέπες τους 90 και 300 ευρώ αντίστοιχα, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με δυο μοτοποδήλατα και ένα αυτοκίνητο.

Οι δυο νεαροί κατέφυγαν για τις πρώτες βοήθειες στο ιατρείο που λειτουργεί στο Στέκι Μεταναστών ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκαν στις αστυνομικές Αρχές καταγγέλλοντας το περιστατικό.

Ο Σύριος και ο Αλγερινός κρατούνται καθώς στον ένα έχει δοθεί προθεσμία για να αποχωρήσει οικειοθελώς από τη χώρα, ενώ ο δεύτερος επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα όταν προσήλθε για να καταθέσει.

Η ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή την περίπτωση με βάση τις οδηγίες και το σχεδιασμό που υπάρχει για την αντιμετώπιση κρουσμάτων ρατσιστικής βίας, εφόσον επιβεβαιωθούν τα λεγόμενα των παθόντων.

Μάλιστα οι δυο αλλοδαποί μεταφέρθηκαν το πρωί στο σημείο της αναφερόμενης συμπλοκής ώστε να επαληθευτεί το περιεχόμενο της αρχικής τους κατάθεσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook