Πολίτης των Χανίων | Μεθόδευση Βολουδάκη για άμεσο ξεπούλημα των νερών της Κρήτης

πολίτης-των-χανίων-μεθόδευση-βολουδά-35550

 

Τί λένε ο πρώην αντινομάρχης και στέλεχος του Συριζα  Γιώργος Αγοραστάκης και το στέλεχος των ΑΝΕΛ Π.αντελής Καπαρουδάκης

Με άμεση ιδιωτικοποίηση απειλείται το αντικείμενο διαχείρισης του υδατικού δυναμικού της Κρήτης εάν συσταθεί ο φορέας που μεθοδεύει η τρόικα δια του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρύθμισης και Χανιώτη βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη, με τίτλο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης.

Άλλωστε η ιδιωτικοποίηση των νερών αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης και δεν είναι καθόλου τυχαίο που η πρόταση για το νέο φορέα έρχεται λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα και την επίσκεψη του κ. Βολουδάκη στο Βερολίνο.

Ο Πολίτης των Χανίων αποκάλυψε χθές την ύπαρξη του φορέα που έχει συσταθεί στην Κρήτη για να προωθήσει τα συμφέροντα των Γαλλικών εταιρειών που εμπλέκονται σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο με τη μετατροπή του νερού από δημόσιο αγαθό σε εμπορευμα.

Τον κίνδυνο αυτό επισημαίνει το παλιό στέλεχος του ΟΑΔΥΚ, πρώην αντινομάρχης και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Γιώργος Αγοραστάκης ο οποίος αντικρούει τα επιχειρήματα που προβάλλει ο χανιώτης Υφυπουργός και μέρος των τοπικών ΜΜΕ που τον στηρίζουν, λοιδορώντας το σύνολο των αυτοδιοικητικών της Κρήτης που δημιούργησαν ένα δυναμικό μπλόκο ώστε να μην περάσει αύριο από τη Βουλή το θέμα.

Γ. Αγοραστάκης: «η ενοποίηση δεν λύνει κανένα πρόβλημα»

OADIK“Η ενοποίηση μάλλον προκύπτει από τις μνημονιακές δεσμεύσεις για συγχωνεύσεις οργανισμών του δημοσίου.” μας λέει ο κ. Αγοραστάκης. “ Κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται να λύσει κανένα από τα προβληματα. Ενοποιεί Οργανισμούς ανόμοιους και τους αφήνει στο ίδιο χάλι στο οποίο βρισκότανε. Οι οργανισμοί αυτοί που υπάρχουν, έχουν μέσα σ’ αυτη την περίοδο των μνημονίων απαξιωθεί, έχει φυλλοροήσει το προσωπικό τους και δεν έχουν το δυναμικό να αντιμετωπίσουν τα προβληματα και να διαχειριστούν τα θέματα για τα οποία είναι αρμόδιοι. Αυτό είναι το πρόβλημά τους και η ενοποίηση δε τα λύνει. Επίσης, δημιουργεί κάποιες υποψίες, κάποιους φόβους ότι στο μέλλον, είναι δυνατόν ενα μέρος από τα αντικείμενά τους να ιδιωτικοποιηθεί. Και περισσότερο αυτό αφορά τον τομέα που διαχειρίζεται ο ΟΑΔΥΚ, το νερό.”

-Πώς μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί όταν το 51% ανήκει στο κράτος και το 49% στην Τ.Α, σύμφωνα με το σχέδιο του κ. Βολουδάκη;

-Μα την πολιτική αυτή την υλοποιεί το κράτος. Όπου ελέγχει η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί τίποτα. Αλλά με την πολιτική αυτή που ακολουθεί αρχής γενομένης από την ύδρευση της Θεσσαλονίκης, φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει σκοπό να βάλει μέσα στο λογαριασμό την ιδιωτικοποίηση του τομέα του νερού. Άρα ο φόβος είναι βάσιμος, διότι το νερό και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι ένα από τα επίμαχα ζητήματα στις ιδιωτικοποιήσεις με τις Γαλλικές εταιρείες, που είναι και οι μεγαλύτερες στον κόσμο, να πρωτοστατούν.

-Είναι πιο εύκολο λέτε να ιδιωτικοποιηθεί ένας τόσο μεγάλος ενοποιημένος φορέας από το να παραμένει όπως είναι τώρα, με ανεξάρτητους οργανισμούς και διαφορετικά αντικείμενα;

-Αυτή ακριβώς είναι η μέθοδος. Εχουμε τώρα ένα οξύμωρο σχήμα. Από τις αποκρατικοποιήσεις που είναι η κυρίαρχη πολιτική της κυβερνησης τώρα, πάμε στις κρατικοποιήσεις για να γίνουν μετά οι ιδιωτικοποιήσεις.

-Πώς πρέπει να είναι το καθεστώς αυτών των οργανισμών;

Αυτοί οι οργανισμοί, πρέπει να ελέγχονται από τους κοινωνικούς φορείς των περιοχών που βρίσκονται. Ο σκοπός τους είναι να υπηρετούνε τις τοπικές κοινωνίες και τις αναπτυξιακές ανάγκες τις τοπικές και τις περιφερειακές και θα πρέπει να ελέγχονται και να διοικούνται από τους τοπικούς φορείς. Το παράδειγμα του ΟΑΔΥΚ αποδεικνύει ότι είναι χρήσιμο και αναγκαίο να υπάρχει και κρατική συμμετοχή, στη διοίκηση διότι αυτό δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να παράγουν έργο και να κάνουν μελέτες. Εννοείται ότι με την κρατικοποίησή του ο Οργανισμός θα χάσει τον κοινωνικό του χαρακτήρα και τη δυνατότητα να εξυπηρετεί την αυτοδιοίκηση και να λύνει προβλήματα, όπως κάνει ως τώρα.

Κινδυνεύει το κομμάτι που αφορά τον ΒΟΑΚ με ιδιωτικοποίηση;

Οσον αφορά στην ενσωμάτωση των Υποδομών Κρήτης ΑΕ στο νέο φορέα, ο κ.Αγοραστάκης αναφέρει ότι πρόκειται για έναν οργανισμό φάντασμα που δεν έχει τίποτα εκτός από ένα Δ.Σ που κι αυτό “δεν ξέρω αν έχει συνεδριάσει καμιά φορά, αλλά δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση, η εταιρεία αυτή, ο Βόρειος Οδικός Αξονας και το αντικείμενο της ανακατασκευής και διαχείρισής του, να περιέλθει στο φορέα αυτίο. Για να αντιμετωπισθεί το θέμα του ΒΟΑΚ, έχουμε πει ότι απαιτείται σύσταση μιας κρατικής εταιρείας σκοπού, στα πρότυπα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε, που θα αναλάβει το θέμα από την αρχή ως το τέλος, δηλαδή από τη μελέτη ως την υλοποίηση και με τριμερή χρηματοδότηση (Κοινοτικούς πόρους, δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζζα και δημόσιους πόρους, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες). Η συγχρηματοδότητση με τον ιδιωτικό τομέα αποδείχτηκε όπου εφαρμόστηκε ότι δεν περπατάει.”

Π. Καπαρουδάκης: Πρόκειται για προδοσία εις βάρος του λαού της Κρήτης

Οξύτατος στους χαρακτηρισμούς του για το Μανούσο Βολουδάκη και τη δημιουργία του φορέα που “ονειρεύεται” είναι ο πολιτευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα Χανιά και Δημοτικός Σύμβουλος Αποκορώνου Παντελής Καπαρουδάκης που σε δήλωσή που μας έκανε μέσω facebook αναφέρει:

“Αγχώθηκε το «σύστημα»με την πρωτόγνωρη απόφαση των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντισταθούν από κοινού στην πιο βαριά «ταφόπλακα» που ετοιμάζεται να βάλει η νέα τάξη πραγμάτων στους Έλληνες! Την ιδιωτικοποίηση του νερού!Πριν δύο χρόνια περίπου είχα γράψει ότι θα επιχειρήσουν την ιδιωτικοποίηση των νερών μας μέσω της ίδρυσης ενός ενιαίου φορέα (Δούρειου Ίππου) που θα αναλάβει και την διαχείρηση των υδατικών μας πόρων, για να την μεταβιβάσει εν μία νυκτί στους διεθνείς τοκογλύφους…Δυστυχώς η ώρα ΕΦΤΑΣΕ!!!Ο νέος φορέας, (Δούρειος Ίππος) που το τραγικό είναι, ότι ο συντοπίτης μας πολιτικός και κατά τα άλλα αγαπητός Μανούσος Βολουδάκης, δηλώνει ότι η δημιουργία του «ήταν στοίχημα γιαυτόν»…άρα και περήφανος, που τα κατάφερε να πετύχει την ίδρυση του φορέα εκείνου, που κατά την άποψη μου θα διαπράξει την μεγαλύτερη ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ εις βάρος του λαού της Κρήτης και της χώρας μας γενικότερα….Το 51% των μετοχών του φορέα αυτού θα ανήκει στο «ελληνικό» δημόσιο…άρα θα έχει τον απόλυτο έλεγχο της διαχείρησης το κράτος εκείνο, το οποίο έχει υπογράψει την παράδοση άνευ όρων όλων των περιουσιακών του στοιχείων στο «βαρέλι» δίχως πάτο που λέγεται ΤΑΙΠΕΔ…Από την στιγμή που τα νερά μας…και όταν λέμε τα νερά μας εννοούμε ακόμη και το νερό της βροχής,θα γίνουν περιουσιακό στοιχείο του σκόπιμα χρεωκοπημένου κράτους, αυτομάτως μεταβιβάζονται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στους τοκογλύφους!Αυτός ο κατοχικός φορέας (ιδιωτική επιχείρηση ξένων συμφερόντων) που ονόμασαν Ο.Α.Κ. ουσιαστικά καταργεί τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού αναλαμβάνει εκείνος την εκτέλεση όλων «μεγάλων» έργων που την ευθύνη σχεδιασμού και εκτέλεσης έχει η περιφέρεια Κρήτης…Παρατηρείται σήμερα μια οργανωμένη επίθεση λάσπης από τα συστημικά μέσα εξαπάτησης, που επιδιώκοντας να προκαλέσουν διχαστικό κλίμα, στοχοποιούν τον αγώνα των αιρετών, μιλώντας για κυνήγι «καρεκλών» και επιχειρώντας να εξεγείρουν τυχόν τοπικιστικά ένστικτα, για το που θα είναι η έδρα του εν λόγω κατοχικού μορφώματος…”

 

Γράφει ο Γιώργος Γυπάκης

6 thoughts on “Πολίτης των Χανίων | Μεθόδευση Βολουδάκη για άμεσο ξεπούλημα των νερών της Κρήτης

  1. Δ ι ε σ τ ρ α μ μ έ ν ο ι_ είναι όσοι «δουλεύουν ψιλό γαζί» τις μάζες, διαδίδοντας φούμαρα και πίπες, π.χ για το πως για την ελληνική ξεφτίλα «ευθύνονται οι διεθνείς συγκυρίες», η Παγκόσμια Κρίση, η Παγκοσμιοποίηση, οι Μασώνοι, οι Εβραίοι, οι Τούρκοι, η ρωσο-αμερικανική αντιπαλότητα, «ο Θεός που μας μισεί» κλπ κλπ

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι τ’ αφυή ασπόνδυλα, οι κυβερνήτες της Ελλάδας, που μετέτρεψαν τη χώρα σε δημοσιονομικό πρεζόνι (εξαρτώμενο από την “ελεημοσύνη” της Τρόικας), δρουν κοντόφθαλμα ακόμα και για το δικό τους το ιδιωτικό συμφέρον, αφού το σπιράλ υποτίμησης & μη-αναστρέψιμης ύφεσης, συρρικνώνει το φέουδό τους, άρα και τα ..κέρδη τους!

    Όλα στην ελληνική κακοδαιμονία ανάγονται στην Πολιτική Shock, τη Νεολιμπεράλ Μακακία που έφτασε την Παγκόσμια Οικονομία σε αυτά τα χάλια, δηλαδή ραγδαίως _ν ε ό π τ ω χ α_κ ρ ά τ η, ακόμα πιο _ε ξ α θ λ ι ω μ έ ν ο υ ς_π ο λ ί τ ε ς, αλλά _β α θ ύ π λ ο υ τ ο υ ς_ο λ ι γ ά ρ χ ε ς.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Ξέχνα για λίγο το μίσος προς τους “υπεράριθμους τεμπέληδες δημοσίους κοπρίτες”, τους “βρωμερούς [λαθρο]μετανάστες”, τους επεκτατιστές γείτονες, τους επίβουλους σιωνιστές, τους φθονερούς εξωγήινους, το γείτονά σου που πετάει τα σκουπίδια από το μπαλκόνι, τον περαστικό που σε λοξοκοιτάει, και ούτω κάθ’εξής. Άσε προς στιγμήν και τις “χαμένες ευκαιρίες (περίοδο χάριτος ΟΝΕ & Ολυμπιάδα)”, τη Διαφθορά, τη στρεβλή Ανάπτυξη, τη Μιζοκρατία, την Αναξιοκρατία, την Κληρονομική Διαδοχή, και όλα τα υπόλοιπα δωράκια που μας φέρνει η Διαπλοκή των Εξουσιών..

    Δημοσιονομικές προσαρμογές (“άνευ ανταλλάγματος ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών”, http://sites.google.com/site/evdaemonia/broad-money-stock “εσωτερική υποτίμηση”, “ελεγχόμενο ντιφόλτ”, “στοχευμένη ανάκαμψη”, και λοιπές κουλές συλλήψεις, άκρατης αυτοκαταστροφής), κουρέματα (όχι χρέους, αλλά ..αξιοπιστίας (δηλ PSI)!), με παράλληλα μνημόνια/memoranda (ακαρπίας, υποτέλειας, και εκποιήσεως), με ενέσεις ρευστότητας/δόσεις (φορτωμένες με πανωτόκια) και με λοιπά κακοδαιμονικά, οδηγούν σε εξίσωση με βέβαιη κατάληξη: Στασιμότητα & συρρίκνωση, δηλαδή ό,τι χειρότερο για την αυθόρμητη λειτουργία (και ..αυτορύθμιση) της Οικονομίας: έλλειψη Σιγουριάς, Εμπιστοσύνης, Αισιοδοξίας, δηλαδή _μ ι ζ έ ρ ι α!

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Και κάτι για τους καλοπροαίρετους πολίτες που ακόμα ελπίζουν και αναμένουν:
    Η ΕΛΛΑΣ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ, ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗΣ -ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ!!!

    — Δεν επιδιώκεται επανεκκίνηση της Οικονομίας (με αποκατάσταση
    i. νομοθετικής συνέπειας, ii. επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και iii. δημοσιονομικής αισιοδοξίας)

    — Δεν επιδιώκεται η αποκατάσταση της Ευημερίας (τουλάχιστον με τη μορφή της πρόνοιας / social safety net)

    — Δεν επιδιώκεται αύξηση της αγοραστικής δύναμης, δηλαδή συρρίκνωση του «καλαθιού της νοικοκυράς» (Ούτε καν επιχειρείται ελάφρυνση των ζημιών στα εισοδήματα των πολιτών, π.χ. με μείωση του ΦΠΑ και των φόρων επί καυσίμων.)

    — Δεν επιδιώκεται συρρίκνωση του Χρέους, αφού αυτό σαφώς και διογκώνεται, ιδίως και στο λόγο του ως προς το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) -το οποίο ΑΕΠ συρρικνώνεται εσκεμμένα και συντεταγμένα. (Ενώ το συνολικό Χρέος ουσιαστικά διογκώνεται με αθέμιτα έως παράνομα μέσα, ψαλιδίστηκε μονάχα το πιο καλοήθες τμήμα του, ήτοι η Πίστη του Ελληνικού Δημοσίου, με το PSI το 2011, και αυτό με ασαφές κέρδος.)

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Ελπίζω να διάβασε ο γραμματέας του Μανούσου, να του τα πει, μήπως τονε τσιγκλίσουμε λίγο. Γιατί ο ίδιος δεν ξέρει ούτε ανάγνωση…

  2. διεστραμμένο είναι να βάζεις την υπογραφή σου στην εξαθλίωση και μετά να το παίζεις δημοκράτης, τη στιγμή που υπέγραψε το μνημόνιο και είπε ναι σε όλα, αυτομάτως έχει υπογράψει και το ξεπούλημα της Ελλάδας, και μαζί και τα νερά της Κρήτης, Έμμεσα η άμεσα .

  3. Δέστε τί γίνεται σήμερα στη Χαλκιδική, για να καταλάβετε, με ποιόν τρόπο σκοπεύουν να περάσουν και το ξεπούλημα των νερών. Ο Πολίτης των Χανίων ετοιμάζει καμπάνια για την ενημέρωση των Χανιωτών πάνω στο θέμα αυτό

  4. Ορίστε τι έχουν να πουν για το θέμα της Ύδρευσης, οι ηγήτορες της Ευρωπαϊκής Ανοησίας, οι Γερμανοί, μέσω αφιερώματος σε _δ η μ ό σ ι ο_ τηλεοπτικό μέσον της χώρας.. (Έχει ελληνικούς υπότιτλους, αλλά πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή!) http://youtu.be/4SrWZE5P-uU

    quoting:
    «Το «Monitor» της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ερευνά τον ρόλο της Κομισιόν στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Η εκπομπή της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης «Monitor» έκανε πρόσφατα μια έρευνα για τις πιέσεις που ασκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις χώρες μέλη της Ε.Ε. για να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες ύδρευσης…

    ..Το 8λεπτο βίντεο στη συνέχεια πηγαίνει στο κέντρο του προβλήματος στις Βρυξέλλες. Εκεί ερευνά σε βάθος την κατάσταση και παρουσιάζει έγγραφα που αποδεικνύουν την απόφαση για «άνοιγμα της αγοράς» του νερού, ξεκινώντας από τις χώρες του Νότου, μια αγορά που την υπολογίζουν σε τριψήφια δις. Όσο για τους ποιους έχει ως συμβούλους, στην ομάδα ειδικών που χαράσσουν την πολιτική του νερού, ο επίτροπος Barnier ο ισχυρός άντρας της Commission, το ρεπορτάζ μας πληροφορεί ότι είναι το Steering Group που αποτελείται από τους γενικούς διευθυντές των μεγαλύτερων πολυεθνικών του χώρου. «Το γκρουπ δεν το επέλεξα εγώ» δηλώνει ο Barnier, «Αν με ρωτάτε αν θα έπρεπε να είναι αυτό το γκρουπ πιο ισορροπημένο απαντάω ναι» λέει όταν ο δημοσιογράφος του διαβάζει τη λίστα των συμμετεχόντων… «Νερό ένα ανθρώπινο δικαίωμα ή μια μπίζνες δισεκατομμυρίων δολαρίων;» «Φαίνεται ότι οι Βρυξέλλες αποφάσισαν». «Στο μέλλον το νερό θα ανήκει στις πολυεθνικές αντί σε όλους εμάς»..»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook