Μεζονέτες και φούρνοι με τα λεφτά της ΓΕΝΟΠ!

μεζονέτες-και-φούρνοι-με-τα-λεφτά-της-γ-118424

rizosΣε «χρυσοφόρες» επενδύσεις έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ Ρίζος Ρίζος, υπόδικος για το σκάνδαλο των παράνομων επιχορηγήσεων προς τη ΓΕΝΟΠ και ελεγχόμενος για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος σχετικά με τις καταθέσεις του στην Κύπρο. Ο τεχνικός με την τεράστια περιουσία πουλάει ψωμί και καφέ σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπου έχει ανοίξει επιχειρήσεις στο όνομα της κόρης του.

Τελευταία κίνησή του στην επιχειρηματική σκακιέρα ήταν η λειτουργία φούρνου στην οδό Ερμού από τις αρχές του 2013. Σε γνωστή αλυσίδα αρτοποιείων όπου η επένδυση -όπως αναφέρεται στο επίσημο site- γίνεται με συνιδιοκτησία και απαιτεί «με το καλημέρα σας» 250.000 ευρώ, ο συνδικαλιστής-επιχειρηματίας είδε το μέλλον της αγοράς. Ετσι, δεν δυσκολεύτηκε να καταβάλει το υψηλό τίμημα και με την κόρη του Χριστιάννα να εμφανίζεται στην επένδυση βγάζει κάτι επιπλέον από το ψωμί του, σχεδιάζοντας να αποκτήσει άμεσα και άλλους φούρνους σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Η έναρξη της επιχείρησης δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 1537, στις 6 Μαρτίου 2013. Οπως αναφέρεται στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, συνιδιοκτήτρια της επιχείρησης είναι η «Χριστιάννα Ρίζου του Ρίζου και της Παντελίτσας, επιχειρηματίας, που γεννήθηκε στο Αμαρούσιο Αττικής». Επίσης στο ΦΕΚ αναφέρεται ότι «η διαχείριση γενικά των εταιρικών υποθέσεων και η δικαστική και εξώδικη εκπροσώπηση της εταιρείας ανατίθεται με το καταστατικό για όλη τη διάρκεια της εταιρείας στην εκ των εταίρων Χριστιάννα Ρίζου».

Ωστόσο, άλλη μία επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας έχει τη σφραγίδα του Ρ. Ρίζου. Πρόκειται για καφετέρια-μπαρ στην οδό Αργεντινής Δημοκρατίας, κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Με έγγραφο του Δήμου Αθηναίων που έχει αναρτηθεί στο πρόγραμμα «Διαύγεια», δόθηκε στις 4-4-13 άδεια λειτουργίας μουσικής στην καφετέρια με την επωνυμία «Δήμητρα Μανιώτη – Χριστιάννα Ρίζου – Σπύρος Αποστολόπουλος Ο.Ε.». Η 28χρονη Χρ. Ρίζου ασχολείται με τις επιχειρήσεις της οικογένειας, ενώ η αδερφή της, Ιωάννα, είναι δικηγόρος με γραφείο στου Ζωγράφου.

Στην ιδιοκτησία του Ρ. Ρίζου και της οικογένειάς του έχουν περάσει, πάντως, και αρκετά ακίνητα, μεταξύ των οποίων πολυτελής μεζονέτα στην Ανω Βούλα, την οποία ο συνδικαλιστής «χτύπησε» σε πλειστηριασμό. «Υπήρξε μια περίοδος που είχε αφιερωθεί στους πλειστηριασμούς και άλλη μια που το ενδιαφέρον του μονοπωλούσε το Χρηματιστήριο. Από τις δύο αυτές δραστηριότητες βγήκε κάτι παραπάνω από κερδισμένος», επισημαίνουν όσοι τον γνωρίζουν καλά. Η βίλα της Βούλας, μαζί με δύο διαμερίσματα στου Ζωγράφου και ένα στην Αθήνα, δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος μετά την ανακάλυψη του λογαριασμού στην κυπριακή offshore.

 

Πηγή : real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook