Μεγάλη φωτιά στα Χορευτιανά Κισσάμου | Απειλούνται σπίτια

μεγάλη-φωτιά-στα-χορευτιανά-κισσάμου-39165

 

fotia hrakleioΜάχη με τις φλόγες δίνουν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις των Χανίων, καθώς μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι στα Χορευτιανά Κισσάμου.

Δεκατέσσερις πυροσβέστες και επτά οχήματα από τα Χανιά και την Κάνδανο, προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες που καίνε ότι βρουν στο πέρασμα τους.

Σύμφωνα με τον πυροσβεστικό σταθμό της Κισσάμου, η πυρκαγιά πλησιάζει απειλητικά στα σπίτια του χωριού, ενώ μέχρι στιγμής στάχτη έχουν γίνει πολλές ελαιοκαλλιέργειες, αλλά και αγροτικές αποθήκες.

Το δύσβατο της περιοχής σε συνδυασμό και με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο το έργο της κατάσβεσης, ενώ στο χωριό καταφθάνουν συνεχώς ενισχύσεις.

Πυρκαγιές και στην υπόλοιπη Κρήτη 

Στο μεταξύ, πύρινα μέτωπα ξέσπασαν και σε άλλες περιοχές της Κρήτης όπως  στις Μοίρες, στη Χερσόνησο, στο Ρέθυμνο αλλά και στον Άγιο Νικόλαο.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού χρειάστηκε να επέμβει αρκετές φορές, αφού η φωτιά που άναψαν ασυνείδητοι για να κάψουν κλαδιά, εξαπλώθηκε γρήγορα παίρνοντας ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook