Μεγάλη λαμογιά στην Κρήτη | Έπαιρνε επί 13 χρόνια παράνομα σύνταξη στο Ηράκλειο | Έβαλε στην τσέπη 48.500 ευρώ

μεγάλη-λαμογιά-στην-κρήτη-έπαιρνε-επί-24325

lefta 1

Επί δεκατρία χρόνια η κατηγορούμενη εισέπραττε με τη χρήση πλαστών εγγράφων και ψευδών βεβαιώσεων τη σύνταξη ανύπαρκτης χήρας. Συνολικά έβαλε στην τσέπη 48.500 ευρώ.

Το ποσό των 20.000 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει πρώην υπάλληλος του ΤΕΒΕ για να μην οδηγηθεί στην φυλακή μετά την  καταδίκη της και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Επί δεκατρία χρόνια η κατηγορούμενη εισέπραττε με τη χρήση πλαστών εγγράφων και ψευδών βεβαιώσεων την σύνταξη ανύπαρκτης χήρας.

Συνολικά έβαλε στην τσέπη το ποσό των 48.500 ευρώ. Η κατηγορούμενη, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ηρακλείου σε ποινή κάθειρξης έξι ετών ενώ το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της είχε επιβάλει ποινή καθειρξης 11 ετών (κατά συγχώνευση).

Το Πενταμελές Εφετείο αναγνώρισε στην κατηγορούμενη το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας αλλά και το γεγονός ότι έχει δηλώσει ότι εκχωρεί το εφάπαξ της (όταν έρθει η ώρα) για να αποκαταστήσει την οικονομική ζημία που προκάλεσε με τις πράξεις της. Το ζητούμενο είναι ότι στην φάση αυτή η πρώην υπάλληλος οδηγήθηκε στα κρατητήρια καθώς η ποινή που της επιβλήθηκε είναι εξαγοράσιμη και αυτό σημαίνει ότι αν δεν καταβάλει τα χρήματα, περίπου 20.000 ευρώ, θα οδηγηθεί στην φυλακή.

 H υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2008 όταν η κατηγορούμενη και πάλι με τη χρήση πλαστών εγγράφων προσπάθησε να διακόψει τη χορήγηση της σύνταξης, εμφανίζοντας πλαστή ληξιαρχική πράξη θανάτου της ανύπαρκτης χήρας.

Η κατηγορούμενη, η οποία εξ αρχής είχε ομολογήσει την πράξη της, υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να παρανομήσει και να κάνει την υπεξαίρεση λόγω της απόγνωσης στην οποία είχε περιέλθει καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και είχε αυξημένα έξοδα για την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη.

oaeeΣτο παραπεμπτικό βούλευμα αναφερόταν ότι η κατηγορούμενη κατά το χρονικό διάστημα από 1-4-1995 έως 3 Ιουλίου 2008 εξαπάτησε τα αρμόδια όργανα του ΤΕΒΕ και ακολούθως του Ο.Α.Ε.Ε. καθώς και συναδέλφους της.

Όπως αναφέρεται, εμφανίστηκε ενώπιον τους και τους έπεισε ότι χήρα ασφαλισμένου στο ταμείο, η οποία διέμενε στην ίδια πολυκατοικία με την ίδια, ήταν ανήμπορη να εισπράξει την σύνταξη της και για το λόγο αυτό ανέλαβε να την εξυπηρετήσει.

Στην πραγματικότητα όμως, όπως αναφερόταν, η κατηγορούμενη επικαλούνταν ένα ανύπαρκτο πρόσωπο. Είχε ουσιαστικά «δανειστεί» το επίθετο γυναίκας, η οποία είχε πεθάνει λίγο πριν αποβιώσει ο σύζυγος της, ο οποίος ήταν ασφαλισμένος στο ΤΕΒΕ. Ως εκ τούτου στην περίπτωση του ζευγαριού, δεν υπήρχε άλλο πρόσωπο για να μεταβιβαστεί η σύνταξη μετά θάνατο.

 

Πηγή: patris.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook