Μεγάλες αυξήσεις σε αφίξεις στα αεροδρόμιο Χανίων και Ηρακλείου

μεγάλες-αυξήσεις-σε-αφίξεις-στα-αεροδ-64623

aerodromio hrakleio1Μεγάλες αυξήσεις στις αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό καταγράφονται το πρώτο εξάμηνο του 2013 στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής.

elstatΣυγκεκριμένα το αεροδρόμιο των Χανίων σημειώνει αύξηση 21,3% ενώ στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου διαπιστώνεται αύξηση 12,2%.

Σημαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από τη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία και τη Γαλλία. Στον αντίποδα, σημαντική μείωση των αφίξεων παρατηρείται από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, και την Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων μη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Γερμανία (12,9%) και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (9,6%), η Γαλλία (6,6%), η Ρωσία (6,2%) και η Βουλγαρία (6,1%).

Από τις υπόλοιπες ηπείρους, σημαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από την Ασία (με μεγάλη συμβολή από την Τουρκία) και από την Αμερική (με μεγάλη συμβολή από τις ΗΠΑ).

Αναφορικά με το μέσο μεταφοράς και το σταθμό εισόδου, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, παρατηρείται ότι οι περισσότερες αφίξεις έγιναν αεροπορικώς και οδικώς.

Όσον αφορά στις αεροπορικές αφίξεις, ο Διεθνής Αερολιμένας της Αθήνας συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (18,9%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια του Ηρακλείου (12,2%), της Ρόδου (8,9%) και της Θεσσαλονίκης (5,6%).

Οι κύριοι σταθμοί εισόδου που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, οδικώς, είναι οι Εύζωνοι (7,4%) και ο Προμαχώνας (3,9%).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook