Μαύρη τρύπα «αξίας» 780.000 ευρώ στη Γαύδο

μαύρη-τρύπα-αξίας-780-000-ευρώ-στη-γαύδο-29303

GAYDOSΑδιάσειστα στοιχεία που «δείχνουν» ως ένοχο πρώην δημοτικό υπάλληλο επικαλείται ο δήμαρχος Γαύδου Στρατής Λαμπάκηςτις 780.000 ευρώ υπολογίζεται από τον Εισαγγελέα το αρχικό κεφάλαιο των 570.000 ευρώ συν τις προσαυξήσεις που αποτελεί έλλειμμα για το δήμο Γαύδου, και για το οποίο συνεχίζεται η έρευνα από τις αρχές.

Από το μοναδικό υπάλληλο στο Δήμο Γαύδου, ο οποίος ήταν και ο υπεύθυνος της ταμειακής υπηρεσίας, έχουν προσκομιστεί τιμολόγια και αποδείξεις της τάξης των 440.000 ευρώ, που αφορούν την επίμαχη περίοδο από τον Οκτώβριο του 2008 έως και το Δεκέμβριο του 2010. Έτσι με τις … προσθαφαιρέσεις, μένει να «δικαιολογηθεί» ακόμη το ποσό των 130.000 συν τις προσαυξήσεις, ωστόσο ο ίδιος ο υπάλληλος ανέφερε σε Ανακριτή και Εισαγγελέα, ότι ο Δήμαρχος Γαύδου δεν έχει κάνει απολογισμό αυτά τα τρία χρόνια και το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει. Αναμένεται δε να ασκηθεί δίωξη στο Δήμαρχο Γαύδου για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες δημοσιογραφικές πηγές,  ο υπάλληλος του Δήμου Γαύδου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, δηλαδή, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο οικείο αστυνομικό τμήμα, αλλά και εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ. Ωστόσο, ο δήμαρχος Γαύδου επιφυλάσσεται για την αποκάλυψη κι άλλων στοιχείων που θα κατατεθούν στον Εισαγγελέα, και τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, μαρτυρούν την ενοχή του πρώην  δημοτικού υπαλλήλου του.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής Αρχής, πλην μίας φοράς που ο ίδιος βρισκόταν στην Αθήνα για το θέμα της ακτοπλοϊκής της Γαύδου.

Μάλιστα, ο κ. Λαμπάκης θα βρεθεί τη Δευτέρα στα Χανιά για να καταθέσει τα νέα στοιχεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook