Μαρκογιαννάκης: Είχα πει ότι στις 25 Μαρτίου θα έχει τελειώσει η έρευνα, αλλά έτσι όπως πάμε δεν ξέρω, στις 25 ποιου μήνα και ποιας χρονιάς.

μαρκογιαννάκης-είχα-πει-ότι-στις-25-μαρ-28122

markogiannakis 4Για τις εργασίες και τ’ αποτελέσματα της προανακριτικής επιτροπής, σχετικά με την Λίστα Λαγκάρντ μίλησε το πρωί στον SUPER FM 89.6 και στον Δημήτρη Παππά, ο πρόεδρος της επιτροπής και βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκογιαννάκη,«έχουμε κάποια προβλήματα στην έρευνα. Οι ρυθμοί είναι πολύ αργοί γιατί δυστυχώς έχουμε κάποια εσωτερικά προβλήματα, τα οποία προσπαθούμε να ξεπεράσουμε.

Αυτό, το οποίο μέχρι στιγμής έχει φανεί είναι ότι η διαδικασία εξελίσσεται με πολύ αργούς ρυθμούς, καθώς όταν συνάδελφος εξετάζει έναν μάρτυρα και όταν πας να τον διακόψεις σου λέει ότι παρεμποδίζεις την έρευνα, ποια έρευνα τώρα, όταν ρωτάμε έναν άνθρωπο πέντε ώρες».

Αναφέρεστε στην κα. Κωνσταντοπούλου; «Δεν εννοώ κανέναν. Ο νοών νοείτω.

Εγώ έχω μία δική μου σχολή, ότι ο από το μάρτυρα μπορείς να πάρεις αυτό που θέλεις, μέσα σε δέκα το πολύ είκοσι λεπτά. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι περιττά. Άλλοι πιστεύουν πως το να ρωτούν το ίδιο πράγμα, δέκα με δεκαπέντε φορές στο τέλος ο μάρτυρας θα ξεγελαστεί και θα του φύγει καμία λέξη».

Ερωτηθείς για το αν έγινε αντιγραφή της Λίστας  πάνω από δέκα φορές, ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής σημείωσε πως,«όχι, όχι.

Αυτό το οποίο εμείς έχουμε στα χέρια μας και το οποίο είναι παραποιημένο, μετά σαφήνειας σας λέω ότι γράφτηκε στις 8 Ιουλίου του 2011. Πάντως η έρευνα, θα μπορούσε να είχε τελειώσει και όχι να είναι εκεί που είναι. 

Αυτό με έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ, διότι έχω τις εμπειρίες μου, ξέρω από αυτά τα πράγματα, έχω συμμετάσχει σε δεκαπέντε προκαταρκτικές και εξεταστικές επιτροπές, έχω προεδρεύσει σε άλλες δυο και τελείωνα πολύ πιο γρήγορα, τώρα δεν ξέρω θα δούμε. Πάντως, δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι».

Κληθείς, να σχολιάσει αν υπάρχει διάθεση από την πλευρά της επιτροπής να χυθεί άπλετο φως στην όλη διαδικασία, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, υποστήριξε πως, «διάθεση υπάρχει. Απλά είναι θέμα εμπειρίας να διακρίνεις ποια είναι τα ουσιώδη, ποια τα επουσιώδη, να αναζητάς τα ουσιώδη και να τα αναδεικνύεις.

Αυτό είναι όλο το πρόβλημα. Δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Δεν μπορεί για παράδειγμα, έναν μάρτυρα που εργάζεται στο πρωτόκολλο να σου λέει ότι δεν έχω ιδέα, για αυτό που με ρωτάτε και παρ’ όλα αυτά, να τον κρατάς τρεις ώρες και να επαναλαμβάνει, ότι δεν έχει  ιδέα γι’ αυτό που με ρωτάτε».

Δεν θέλω να πω ότι κάποιοι παρακωλύουν το έργο της προανακριτικής επιτροπής. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι κάνουν επίτηδες. Ξεκινήσαμε να εξετάζουμε τέσσερις μάρτυρες την ημέρα, φτάσαμε στους δυο και τώρα είμαστε στον έναν μάρτυρα επί δυο ημέρες.

Δεν πάει έτσι, όταν έχεις εξήντα μάρτυρες να εξετάσεις. Επίσης, όταν παρεμβαίνω και λέω ότι ρωτήθηκε αυτό το θέμα, δεν είναι ανάγκη να επαναλαμβάνουμε το ίδιο θέμα γιατί είμαστε και εκτός θέματος, δέχομαι επιθέσεις του τύπου ότι είμαι εγκάθετος και ότι πάω να κουκουλώσω. 

Καταλαβαίνεται ότι δεν μπορώ να κάνω την δουλειά μου. Είχα πει ότι στις 25 Μαρτίου θα έχει τελειώσει η έρευνα, αλλά έτσι όπως πάμε δεν ξέρω, στις 25 ποιου μήνα και ποιας χρονιάς.

Έτσι όπως πάνε κάποιοι. Εγώ δεν λέω ποιος φταίει, λέω ότι η όλη διαδικασία είναι εξοργιστικά αργή και όταν ο πρόεδρος της επιτροπής επιχειρεί να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, δέχεται χυδαίες επιθέσεις.

Δεν είναι σκοπός μου, να ακούγεται το όνομά μου στον Τύπο και να λέγεται ότι έχω «βεντέτα» με κάποιον δεν έχω με κανέναν «βεντέτα». Αυτό με ενοχλεί, εγώ θέλω ν’ ακούγεται τ’ όνομα μου για την δουλειά μου».

Όταν ο Αντιπρόεδρος της βουλής, ρωτήθηκε αν ισχύουν οι φήμες, που θέλουν ν’ ακούγεται τ’ όνομα του, για υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων, απάντησε, «το ακούω και εγώ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook