Μανώλης Μιχαλοδημητράκης | Ένα το μαχαίρι, ένας ο φονιάς! (Συνεχίζεται αύριο η δίκη)

μανώλης-μιχαλοδημητράκης-ένα-το-μαχα-35206

ΜΙΧΑΛΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣΣτο «σκαμνί» κάθονται, ξανά, σήμερα, οι 21 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Γ.Ρουσάκη, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ οπαδών ομάδων, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. Για την υπόθεση ακολουθήθηκε διαδικασία εξπρές προκειμένου να μην φτάσουμε τις 6 Μαρτίου, οπότε λήγει το 18μηνο κράτησης του βασικού κατηγορούμενου.

Στο Δικαστικό Μέγαρο, τόσο μέσα όσο και έξω, τέθηκαν σε ισχύ δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, ενώ έχει στηθεί ξανά η μαγνητική πύλη από την οποία περνούν οι πάντες – κατηγορούμενοι, μάρτυρες, ακόμη κα οι δικηγόροι!

Η δίκη ξεκίνησε, λίγο μετά τις 09.00 το πρωί, αφού λίγα λεπτά πριν είχε μεταφερθεί στη δικαστική αίθουσα ο βασικός κατηγορούμενος. Στο δικαστήριο έχουν προσέλθει 16 από τους 21 κατηγορούμενους και οι υπόλοιποι παρίστανται δια των δικηγόρων τους.

Ο πρώτος μάρτυρας που κλήθηκε από το δικαστήριο ήταν ο πατέρας του άτυχου 19χρονου, ο οποίος μίλησε για λίγα λεπτά, καθώς δεν ήταν παρών στη συμπλοκή, παρά μόνο είδε το γιο του να φεύγει από τα Μάλια με τηνπαρέα του, και υπέθεσε ότι θα πήγαιναν στη Χερσόνησο. Ακολούθησε ένας μάρτυρας περιστατικού που προηγήθηκε της αιματηρής συμπλοκής, σε μία κρεπερί, ωστόσο ο μάρτυρας αναίρεσε ότι αναγνώρισε τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου.

Νωρίς το απόγευμα, σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του συνογόρου πολιτικής αγωγής κ. Γ. Στειακάκη και του συνηγόρου υπεράσπισης, κ. Δ. Βέρρα για διαδικαστικά θέματα και η κατάσταση βγήκε εκτός «ελέγχου» ενώ το δικαστήριο διέκοψε για να «ηρεμήσουν» τα πνεύματα! Όμως, η ένταση συνεχίστηκε και μερίδα των συγγενών του άτυχου Ρουσσάκη κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του κ. Βέρρα. Η δίκη διεκόπη και συνεχίζεται τώρα με την κατάθεση των μαρτύρων. Έχουν καταθέσει ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Μ. Μιχαλοδημητράκης και ο αδερφος του 26χρονου φερόμενου δράστη.

Η κατάθεση Μιχαλοδημητράκη

Όπως είπε ο κ. Μιχαλοδημητράκης, το θανατηφόρο χτύπημα ήταν αυτό στον αριστερό πνεύμονα, τον οποίο αφού «έκοψε» στη συνέχεια χτύπησε την καρδιά. Το δεύτερο χτύπημα ήταν στην κοιλιακή χώρα αλλά δεν ήταν θανατηφόρο. Πρόσθεσε ότι ήταν ένας ο δράστης κι ένα το φονικό μαχαίρι πάχους 2 χιλιοστών και μονόστομο αλλά αδιευκρίνιστου τύπου.

Ο ίδιος έκανε λόγο για συμπλοκή νέων παιδιών με την αδρεναλίνη στα ύψη ενώ σημείωσε ότι είναι αδύνατον να καταλάβει την ακριβή θέση του θύματος λόγω των συνεχόμενων αλλαγών θέσης των εμπλεκόμενων. Πάντως, όπως κατέθεσε, εκτεθειμένη ήταν η αριστερή πλευρά του θύματος το οποίο προφανώς ήταν στριμωγμένο… Δεν διαπίστωσε πάντως τραύματα άμυνας σε μαχαίρι αλλά σε … ρόπαλο! Ερωτηθείς από τους συνηγόρους υπεράσπισης σχετικά με τη φονική συμπλοκή ήταν σαφής: «Έχω μαχαίρι, έχω στόχο, έχω αντίπαλο, θα κάνω τη δουλειά μου»!

Πηγή: Cretalive

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook