Μανιάτης | 50 λεπτά από όλους για να επανασυνδεθεί το ρεύμα στους άπορους

μανιάτης-50-λεπτά-από-όλους-για-να-επανα-113423

maniatisΔιευκρινίσεις για το πώς θα επιτευχθεί το σχέδιο να μην μείνει καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Ο κ. Μανιάτης προανήγγειλε στον ΑΝΤ1 ότι θα δημιουργηθεί μια ειδική κατηγορία στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, όπου θα ενταχθούν οι περίπου 10 χιλιάδες συνάνθρωποί μας που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους κοινωνικής αλληλεγγύης των δήμων ή της Εκκλησίας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε ότι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα καμία από αυτές τις οικογένειες, με μοναδικό τίμημα για όλους τους υπόλοιπους μόνο μισό ευρώ: «Η απόφαση είναι αυτές οι μερικές χιλιάδες συνανθρώπων μας να αποτελέσουν μια ειδική κατηγορία του ειδικού κοινωνικού τιμολογίου ώστε με ένα κόστος περίπου 0,5 ευρώ το χρόνο για όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές της ΔΕΗ να γίνει η αποπληρωμή της απαιτούμενης δαπάνης».

Πάντως, ο κ. Μανιάτης είχε δηλώσει χθες στο Mega ότι το κόστος της ηλεκτροδότησης των άπορων οικογενειών θα μετακυλισθεί από τη ΔΕΗ στους πλουσιότερους πελάτες της.

 

Πηγή : protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook