«Μαλλιά κουβάρια» Μαρκογιαννάκης-Κωνσταντοπούλου

μαλλιά-κουβάρια-μαρκογιαννάκης-κω-39975

markoΑπό μεγάλη ένταση και από μια ακόμα επεισοδιακή κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τη Ζωή Κωσταντοπουλου συνοδεύτηκε η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη στην προανακριτική Επιτροπή που έρευνα την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Αναλυτικά, μετά από περίπου 20 λεπτά κατάθεσης του κ. Καπελερη ενώπιον της Επιτροπής και ενώ τον μάρτυρα ρωτούσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε από την κυρία Κωσταντοπούλου να ολοκληρώσει τις ερωτήσεις της καθώς είχε παρέλθει το 20λεπτο που μπορεί να ρωτά ο κάθε βουλευτής.

Μάλιστα, με τη σύμφωνη γνώμη των βουλευτών της πλειοψηφίας αποφασίστηκε να μη συνεχιστεί η κατάθεση του κ. Καπελερη καθώς: «ο,τι ήταν να πει το έχει ήδη πει στις προηγούμενες καταθέσεις του, στους οικονομικούς εισαγγελείς και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν τον πρόεδρο της Επιτροπής για πραξικοπηματική απόφαση και για βίαιη διακοπή της εξέτασης του μάρτυρα. Η ένταση συνεχίστηκε μάλιστα και στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, όταν η κ. Κωνσταντοπούλου είδε τον κ. Μαρκογιαννάκη να συνομιλεί με δημοσιογράφους και φώναξε : «Προσέξτε τι λέτε γιατί θα κατηγορηθείτε για υπόθαλψη εγκληματία».

Κατά την κατάθεση του πάντως ο κ. Καπελέρης είπε ότι ποτέ δεν πήρε εντολή από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ και ότι του ζητήθηκε μόνο να ελέγξει 10 ονόματα μόνο ως προς το φορολογικό τους προφίλ.

Το απόγευμα ενώπιον της Επιτροπής έχει κληθεί να καταθέσει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης σχετικά με τη δημοσίευση της λίστας στο περιοδικό Hot Doc.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης 

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της προκαταρκτικής εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λάγκαρντ, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο ορισμός της κ. Κωνσταντοπούλου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλους της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση που αφορά τον πρ. Υπουργό κ. Παπακωνσταντίνου έχει συγκεκριμένη στόχευση και συγκεκριμένα τη δημιουργία εντάσεων, την παρέλκυση των εργασιών της επιτροπής και εν τέλει την απαξίωση του έργου της».

Πηγή:real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook