Μέσω του ταμείου «Jessica» | Δημόσιες και Ιδιωτικές επενδύσεις στην Κρήτη

μέσω-του-ταμείου-jessica-δημόσιες-και-ιδι-14922

pakritia siskeciΔημόσιες και Ιδιωτικές επενδύσεις πρόκειται να χρηματοδοτηθούν μέσω του προγράμματος Jessica Κρήτης, το οποίο αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, στην βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Τα αρχικά κονδύλια του ταμείου για την Κρήτη, είναι τριάντα πέντε εκατομμύρια Ευρώ, ενώ όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Σταύρος Αρναουτάκης,»όταν τον Ιανουάριο του 2007, που ήμουν ευρωβουλευτής και κάναμε στο Ηράκλειο την πρώτη ενημέρωση στους φορείς της Κρήτης για το χρηματοδοτικό μηχανισμό Jessica,

δεν φανταζόμουν ότι πέντε χρόνια αργότερα, ο χρηματοδοτικός μηχανισμός σε πανελλαδικό επίπεδο θα ξεκινούσε από το νησί μας.»

Ήδη εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των τριών πρώτων έργων ιδιωτικού και δημόσιου ενδιαφέροντος στο νησί.

Αξίζει να σημειωθεί πως, τα πρώτα τρία έργα που θα χρηματοδοτηθούν έχουν συνολικό προϋπολογισμό 42,4 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 19,4 εκατομμύρια ευρώ θα καλυφθούν από το Jessica.

Ήδη έχουν υποβληθεί δύο ακόμα προτάσεις από το Δήμο Ηρακλείου, ενώ άμεσα κατατίθενται δύο ακόμα αιτήματα χρηματοδότησης.

Στο πρόγραμμα, συμμετέχουν, η Περιφέρεια Κρήτης, η Γραμματεία ΣΔΙΤ ,η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, «η συνεργασία και οι συνέργειες με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και το ΣΔΙΤ, είναι αποδοτικές και αυτό μας ικανοποιεί.»

Οι ανακυκλούμενοι πόροι που έρχονται στο νησί, ικανοποιούν μια βασική μας προτεραιότητα: την τοπική ανάπτυξη και τη διασφάλιση νέων θέσεων εργασίας. Μαζί με τα έργα του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ, φιλοδοξούμε να καταστήσουμε την Κρήτη μια περιφέρεια ξεχωριστή στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook