Μάθημα ηθικής και μετριοφροσύνης έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Εκκλησία από τα Χανιά

μάθημα-ηθικής-και-μετριοφροσύνης-έδω-28264

damaskinos lionakisΆφωνοι έμειναν οι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του πολιτιστικού και αθλητικού συλλόγου «Κύτταρο Χαλέπας», από την απροσδόκητη και με ευγενικές εκφράσεις «περιτυλιγμένη» επίθεση του νεαρού Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου στο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργο Σταθάκη.

Το Κύτταρο Χαλέπας είναι ένα σύλλογος με σπουδαίο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, που ποτέ δεν θέλησε να το αναδείξει μέσα από δημόσιες σχέσεις ή ανούσια φιλανθρωπικά γκαλά. Το Κύτταρο έχει καταφέρει να δημιουργήσει στους κατοίκους της Χαλέπας και όχι μόνο, τη λογική και τη στάση ζωής ο Άνθρωπος για τον Άνθρωπο. Οι ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα ήταν πάντα ουσιαστικές και αποδεκτές από την κοινωνία, για αυτό και σχεδόν χωρίς καμία επίσημη υποστήριξη κατάφερε να αγκαλιάσει τόσο πολύ κόσμο και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση στον τόπο μας, αλλά και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας.

Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα σκληρή και η αναζήτηση βοήθειας είναι διπλάσια από τις δυνατότητες του Κυττάρου. Αυτός προφανώς ήταν και ο λόγος που το Κύτταρο προχώρησε σε μια εκδήλωση «Επισήμων» παρόλο που είναι πέρα από την ιδιοσυγκρασία του. Η λογική της συγκεκριμένης εκδήλωσης φάνηκε ότι αποσκοπούσε όχι μόνο στην ανάδειξη του προβλήματος αλλά και στην παρακίνηση των κατ’ εξοχήν αρμοδίων για ενεργότερη συμμετοχή στην επίλυση των προβλημάτων.

akali 10Σε αυτή την τόσο σημαντική εκδήλωση για τον τόπο και την κοινωνία μας, ο νεαρός Πρωτοσύγκελος αντί να στραφεί αποκλειστικά στην σπουδαιότητα της προσπάθειας που καταβάλει το Κύτταρο, αποφάσισε να αδράξει την ευκαιρία,  κατά την λογική του, και να προσπαθήσει να αυτοπροβληθεί με πρωτόγνωρη «ευγενική» αγένια προσπαθώντας να μεταφέρει στους παρευρισκόμενους ότι η Μητέρα Εκκλησία αγαπάει τον Βουλευτή Χανίων Γιώργο Σταθάκη και τον συγχωρεί που είναι θετικός στον διαχωρισμό εκκλησίας- κράτους.

Κατάφερε ο νεαρός φιλόδοξος και επιπόλαιος ιερέας να αφήσει άφωνους τους καλεσμένους με την υποτιθέμενη μεγαλοκαρδία του να συγχωρέσει ως αυτοπροσδιοριζόμενος εκπρόσωπος της εκκλησίας της Ελλάδος το «απολωλός πρόβατο»,   που υπερασπίστηκε μία θέση που μάλλον δεν είχε καταλάβει ο Πρωτοσύγκελος.

Ο κ. Σταθάκης σεβόμενος τον χώρο και το λόγο που ήταν απλά χαμογέλασε και δεν μπήκε στην διαδικασία να απαντήσει.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποια από τις δύο αντιδράσεις είναι πιο κοντά στις αρχές της χριστιανοσύνης; 

 

 

One thought on “Μάθημα ηθικής και μετριοφροσύνης έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Εκκλησία από τα Χανιά

  1. Αντί να καθεστε και να κατηγορείτε την εκκλησια και τους ανθρώπους που την «υπηρετούνε» καλό θα ήτανε να ψάξετε και να μάθετε λίγο για το φιλανθρωπικό έργο που κάνει καθημερινά ο Δεσποτης, ο Πρωτοσύγκελλος και πολλοί εθελοντές στα Χανιά. Και εξαιτίας των χορηγιών πολλών επαγγελματιών της πόλης μας , τρέφονται καθημερινά πολλοί συνανθρωποι μας που το έχουνε πραγματικά ανάγκη…αυτή ειναι η ουσία, όχι το αν θιχτηκε ο κ. Σταθακης με τις απαράδεκτες, κατα τη γνώμη μου δηλώσεις. Αλλά βέβαια όταν κάποιος μιλάει και λέει την αλήθεια , ενοχλουμαστε και τον βαφτιζουμε φιλόδοξο.θα ήτανε προτιμότερο να είχαμε πνευματικούς «μουγκους»!!! Και θα κλείσω με ένα στίχο τραγουδιού, δέντρο που όλοι το πετροβολουν, ειναι αυτο που εχει για να δώσει..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook