Λύση με το πρόβλημα των φαρμάκων δίνει η Τράπεζα Χανίων | Επεκτείνει το πρόγραμμα και στην υπόλοιπη Κρήτη

λύση-με-το-πρόβλημα-των-φαρμάκων-δίνει-13940

Λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους δίνει η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, η οποία αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα κάλυψης των απαιτήσεων των φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥ.

Η τράπεζα αποφάσισε να καλύψει το κόστος των φαρμάκων που δεν έχει πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ και για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, ενώ επεκτείνει το πρόγραμμα πέραν των Χανίων και σε όλα τα φαρμακεία της Κρήτης.

Η αρχική πρωτοβουλία της Τράπεζας είχε γίνει αποδεκτή με πολύ θέρμη από τους πολίτες των Χανίων, που μπορούν πλέον απρόσκοπτα να προμηθεύονται τα φάρμακά τους.

Δεδομένου των επαναλαμβανόμενων απεργιών των φαρμακείων, η συνέχιση της δράσης αυτής της Τράπεζας διασφαλίζει ότι και στο επόμενο διάστημα δεν θα υπάρξει για το σύνολο των Κρητών, πρόβλημα στην προμήθεια των φαρμάκων τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού τα φαρμακεία θα εκχωρούν στην τράπεζα τις απαιτήσεις τους, από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ το προϊόν της χρηματοδότησης θα κατευθύνεται απευθείας στους προμηθευτές των φαρμακείων.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, μίλησε στο «Zarpa.gr» και χαρακτήρισε αξιόλογη την πρωτοβουλία της τράπεζας.

«Σίγουρα είναι μια σημαντική βοήθεια για τους φαρμακοποιούς που δεν μπορούν να καλύψουν τις χρηματοδοτικές τους, υποχρεώσεις.

Με την κίνηση αυτή η τράπεζα, αποδεικνύει ότι βρίσκεται κοντά στους πολίτες καλύπτοντας τις πραγματικές τους, ανάγκες και δίνοντας λύσεις σε θέματα ζωτικής σημασίας.

Ο σύλλογος μας, επικροτεί την συγκεκριμένη δράση, ωστόσο θα πρέπει να πω ότι η κίνηση αυτή της Τράπεζας Χανίων, δεν σχετίζεται με τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει ο κλάδος μας. Είναι δυο ξεχωριστά πράγματα.

Για το λόγο αυτό και συνεχίζουμε την διαμαρτυρία μας. Την Δευτέρα και την Τρίτη, τα φαρμακεία του Νομού, θα παραμείνουν κλειστά, ενώ τις επόμενες ημέρες, θα λάβουμε αποφάσεις για το τι θα κάνουμε στην συνέχεια.»

 

One thought on “Λύση με το πρόβλημα των φαρμάκων δίνει η Τράπεζα Χανίων | Επεκτείνει το πρόγραμμα και στην υπόλοιπη Κρήτη

  1. Τι έγινε, κατέβασαν εκεί στην Τράπεζα Χανίων τα τοκογλυφικά επιτόκια ή «πάμε πάλι από την αρχή» το ίδιο νούμερο σε περιφερειακό επίπεδο ? Δε μας διαφωτίζεις δημοσιογράφε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook