Λιγότερη γραφειοκρατία μέσω ηλεκτρονικής διακίνησης

λιγότερη-γραφειοκρατία-μέσω-ηλεκτρο-10195

Στην ψηφιακή «εποχή» περνάει σταδιακά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αυτό ανέφερε μιλώντας σήμερα στον SUPER FM 89.6 ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μανούσος Βολουδάκης.

Όπως είπε, «από τον περασμένο Σεπτέμβριο η διακίνηση των εγγράφων στο υπουργείο γίνεται ηλεκτρονικά, ενώ σκοπός μας είναι από τους επόμενους μήνες, αυτό να επεκταθεί και σε άλλα υπουργεία.

Ο σχεδιασμός είναι από τον Ιούνιο του 2013 να εφαρμοστεί κάτι ανάλογο και στα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας, Παιδείας και Εσωτερικών.

Ο κ. Βολουδάκης ανέφερε πως,«η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, είναι σήμερα μια από τις βασικές προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης.

Βασίζουμε στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση ελπίδες, για την μείωση της γραφειοκρατίας που ως σήμερα πνίγει τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Για τη μείωση του κόστους λειτουργίας της διοίκησης. Για την ενίσχυση της διαφάνειας και για τον περιορισμό των φαινομένων διαφθοράς. Οι ελπίδες αυτές, έχουν επιβεβαιωθεί σε πολλές περιπτώσεις και διεθνώς και στην πατρίδα μας.

Παράλληλα και οι πολίτες, θα έχουν την δυνατότητα να συνδιαλλαγούν με το Δημόσιο σε ηλεκτρονική μορφή.»

Ο Μανούσος Βολουδάκης ωστόσο, διαβεβαίωσε πως, εμείς στοχεύουμε σε μια αποτελεσματική ψηφιακή δημόσια διοίκηση που θα σέβεται απόλυτα τα προσωπικά δεδομένα, τη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής των πολιτών και την ελεύθερη βούλησή τους.

«Το γεγονός ότι η πατρίδα μας, παρουσίασε ως σήμερα σοβαρές καθυστερήσεις στο δρόμο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, το μετατρέπουμε σε πλεονέκτημα, ειδικά στο ζήτημα της ψηφιακής ταυτοποίησης.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook