Λεφτά υπάρχουν | Οι καταθέσεις αυξήθηκαν το Δεκέμβριο κατά 6,4 δισ. ευρώ

λεφτά-υπάρχουν-οι-καταθέσεις-αυξήθηκ-10255

leftaΒελτίωση των επιπέδων ρευστότητας στην ελληνική οικονομία καταδεικνύουν τα στοιχεία για τις καταθέσεις στις τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ οι ελληνικές καταθέσεις αυξήθηκαν το Δεκέμβριο κατά 6,4 δισ. ευρώ στα 167,8 δισ. ευρώ. Σε σχέση με το Νοέμβριο αυξήθηκαν κατά 4,1%.

Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν είναι ομοιόμορφα για όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής Περιφέρειας.

Αύξηση των καταθέσεων στην ευρωζώνη το Δεκέμβριο

Αυξήθηκαν οι ιδιωτικές καταθέσεις στις χώρες της ευρωζώνης το Δεκέμβριο σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων στις τράπεζες ανακτά σιγά σιγά το χαμένο έδαφος απομακρύνοντας ακόμα περισσότερο το φόβο της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος.

Το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα έντονο στις χώρες που αντιμετωπίζουν και τα σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία.

Στη γειτονική Ιταλία το ποσό έφτασε το 1,5 τρισ. ευρώ, σημειώνοντας νέο ρεκόρ με 3,7% αύξηση. Ίδια είναι τα πράγματα και στην Ισπανία, όπου οι ιδιωτικές καταθέσεις άγγιξαν τα 1,52 τρισ. ευρώ με 0,2% αύξηση.

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα στοιχεία έδειξαν μικρές μεταβολές. Στην Ιρλανδία, μειώθηκαν 1% σε 197 δισ. ευρώ και στην Πορτογαλία 1,4% σε 210.4 δισ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook