Λασίθι | «Όλοι στο έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας για το Νοσοκομείο»

λασίθι-όλοι-στο-έκτακτο-δημοτικό-συμ-84788

nosokomeio.ierapetraΚάλεσμα προς του δημότες της Ιεράπετρας απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας, για να παραστούν στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 10.00 το πρωί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ακολουθεί, πρόκειται για την ύστατη προσπάθεια σωτηρίας του Νοσοκομείου το οποίο έχει παραμείνει ανοικτό, λόγω των δυναμικών αγώνων των Ιεραπετριτών οι οποίοι πρέπει να συνεχιστούν.

«Μέλη της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας συμμετείχαμε στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στο Δήμαρχο, κ. Αναστασάκη, εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και των φορέων που είχαν συνυπογράψει , δύο εβδομάδες πριν, το αίτημα των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας για άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το Νοσοκομείο και την κατάσταση που έχει περιέλθει αντιμέτωπο με τις επίμονες προσπάθειες υποβάθμισης και διάλυσής του. Στο παραπάνω αίτημα είχε συναινέσει η Δημοτική Αρχή, όπως και στην απαίτηση να παραβρεθούν όλοι οι αρμόδιοι και συνυπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση και τα προτεινόμενα εξαιρετικά αρνητικά σενάρια που οδηγούν στη μετατροπή του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να μάθουμε τους λόγους της αδικαιολόγητης καθυστέρησης πραγματοποίησης του Δημοτικού Συμβουλίου και τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής, δεδομένου ότι τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, η αποψίλωση συνεχίζεται, τα πλυντήρια και οι τεχνικές υπηρεσίες υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, επίκειται άμεσα η λήξη της σύμβασης κι άλλων γιατρών (παθολόγου, χειρούργου) και δρομολογείται η μεταφορά κι άλλου προσωπικού (μαίες, πνευμονολόγος, ωτορινολαρυγγολόγος). Ήδη, μαζί με την παθολογική που είναι ήδη μισόκλειστη, από τα μέσα του μήνα δεν θα λειτουργεί ούτε η χειρουργική.

Ενημερωθήκαμε, λοιπόν, ότι η απροθυμία του διοικητή της 7ης ΥΠΕ, κ. Γρηγοράκη, να συμμετέχει σε ένα τέτοιο Δ. Συμβούλιο και να αντιμετωπίσει τον κόσμο της Ιεράπετρας ήταν η αιτία της μη πραγματοποίησης του. Στην επιμονή μας να υπάρξει άμεσα κινητοποίηση του δήμου και σχετικό, μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο πριν να είναι πολύ αργά και βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων πήραμε την απάντηση ότι θα ενημερωθούμε για τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής αφού εξετάσει το θέμα. Λίγες ώρες μετά, ανακοινώθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα το πρωί στις 10(!). Από εκεί που καθυστερούσαν για να διασφαλίσουν τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων, τώρα φροντίζουν να ελαχιστοποιήσουν οποιαδήποτε πιθανότητα παρουσίας τους, αλλά και να αποτρέψουν τη συμμετοχή του κόσμου, της μόνης δύναμης που μπορεί να ανατρέψει μέτρα και πολιτικές.

Καλούμε τον κόσμο της Ιεράπετρας να συμμετέχει μαζικά στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Νοσοκομείο μας τη Δευτέρα, 7/10 στις 10 πμ.

Να μην επιτρέψουμε σε κανένα να μας κοροϊδέψει ξανά. Όποιος θέλει να αγωνιστεί για το νοσοκομείο το κάνει στην πράξη μαζί με το λαό της Ιεράπετρας που συνεχίζει να αγωνίζεται.

• Κατω τα χέρια από το Νοσοκομείο μας

• Κατω τα χέρια από το δικαίωμά μας στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία

Εμείς κρατήσαμε ανοιχτό το νοσοκομείο μας μέχρι σήμερα, εμείς θα αγωνιστούμε πάλι για αυτό. Τόσο το χειρότερο για όποιον είναι απέναντί μας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ»

 

Πηγή : radiolasithi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook