Λασίθι | Έργα σχεδόν 5 εκατ. ευρώ για παιδιά και ηλικιωμένους

λασίθι-έργα-σχεδόν-5-εκατ-ευρώ-για-παιδ-18533

logo_espaΈργα κοινωνικής φροντίδας συνολικού προϋπολογισμού 4.780.000 ευρώ ενέκρινε σε συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης Λασιθίου.

Πρόκειται για έργα που είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και αφορούν το «Γηροκομείο (Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων-Ανέγερση Διώροφης Οικοδομής με Υπόγειο» προϋπολογισμού 3.560.000 ευρώ και το «Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Λασιθίου (πρώην Παιδόπολη Νεάπολης Λασιθίου)-βελτιώσεις κτηριακών υποδομών» προϋπολογισμού 1.220.000 ευρώ.

Τα έργα που προωθούνται σε δημοπράτηση συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους.

Το Γηροκομείο που θα κατασκευαστεί μεταξύ Λατσίδας και Νεάπολης θα έχει συνολικό εμβαδόν 2.150 τμ σε οικόπεδο 11.000 τμ, θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και παράλληλα θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Αναφορικά με το Κέντρο προστασίας του παιδιού Λασιθίου (πρώην παιδόπολη) στεγάζεται εκτός πόλης της Νεάπολης σε κτίριο 3.375 μέτρων, και πρόκειται να γίνουν σημαντικές οικοδομικές εργασίες-παρεμβάσεις αναβάθμισης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook