ΛΑΜΟΓΙΑ…

λαμογια-37279

lamogia

Η κρίση θα περάσει όταν ο απατεώνας ξαναγίνει κοινωνικά κατάπτυστος!

Παλαιότερα ο απατεώνας ήταν ο κατάπτυστος του χωριού και αυτός που δεν ήθελα κάνεις να έχει σχέση μαζί του. Στις μέρες μας είναι το παράδειγμα προς μίμηση και τον ζηλεύουμε, που μπορεί να κάνει τις λαμογιές του.

Το αποτέλεσμα ειδικά την τελευταία περίοδο, παρά την κακομοιριά μας το κράτος προστατεύει απροκάλυπτα τον απατεώνα – φοροφυγά και κυνηγάει αυτόν που ήθελε και προσπαθούσε να είναι νοικοκύρης.

Το μόνο θετικό τις τελευταίες μέρες είναι ότι και στα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης αρχίζουν να γίνονται ουσιαστικοί διαχωρισμοί μεταξύ των φοροφυγάδων και τον φοροοφειλετών αλλά και των εργοδοτών που απασχολούσαν ανασφάλιστους σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές.

Στις πρώτες περιπτώσεις υπάρχει δόλος στις δεύτερες αδυναμία.

Οι πρώτες δεν τιμωρούνται αφού δεν εντοπίστηκαν οι δεύτερες τιμωρούνται γιατί ήταν ειλικρινείς. Τελικά οι πρώτοι γελάνε με τους δεύτερους και φυσικά με την ανοχή του κράτους.

Το κράτος τελικά σήμερα τιμωρεί την αδυναμία αλλά απλά παρακολουθεί και κατά συνέπεια επιβραβεύει την παρανομία αφού δεν θέλει ή δεν είναι σε θέση, λόγω έλλειψης προσωπικού ή μηχανισμών να την κυνηγήσει!

Αυτές οι «δίκαιες φαινομενικά» πρακτικές οδηγούν στο να χάνουν τον ύπνο τους και την συγκέντρωση τους προς την δουλειά τους άνθρωποι που δεν είχαν καμία πρόθεση να κλέψουν αλλά η οικονομική κατάσταση και ή αδυναμία του κράτους για ισομερή και δίκαιη είσπραξη εσόδων τους έφερε σε οικονομική δυσχέρεια. Την ίδια στιγμή πανηγυρίζουν όλοι αυτοί που παρανομούσαν και δεν πιάστηκαν.

Το μήνυμα που μας περνάει η κυβέρνηση και η τρόικα είναι ότι ο έντιμος αλλά αδύναμος τιμωρείται ενώ ο απατεώνας και δυνατός «προστατεύεται»

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κρίση δεν είναι οικονομική αλλά αποκλειστικά ηθική που όσο οι απατεώνες αποτελούν παράδειγμα προ μίμηση τόσο θα παραμένουμε καταδικασμένοι στην τύχη μας.

Για να ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες θα πρέπει να καταλάβουμε ποιος είναι ο πραγματικός απατεώνας και να ξαναγίνει ο κατάπτυστος του χωριού!

 

One thought on “ΛΑΜΟΓΙΑ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook