Κώστας Δομαζάκης-Creta Farms | Δεν είμαστε όλοι ίδιοι,εμείς είμαστε καθαροί

κώστας-δομαζάκης-creta-farms-δεν-είμαστε-όλοι-ί-59849

Cretafarms1

Δεν μπορεί μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά.

Διαχωριστική γραμμή από τη διατροφική κρίση, σκάνδαλο κατά τον ίδιο, που πλήττει την ελληνική αλλαντοβιομηχανία, εξαιτίας της ανίχνευσης DNA αλόγου σε σειρά προϊόντων, επιχειρεί να τραβήξει ο Κώστας Δομαζάκης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Creta Farms, δηλώνοντας στο Euro2day:

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς είμαστε καθαροί».

Αυτή η δήλωση σηκώνει και πάλι ψηλά ένα θέμα το οποίο έχει στιγματίσει τη συγκεκριμένη αγορά, χωρίς ωστόσο ακόμη να μπορεί να προσδιοριστεί το μέγεθος, ούτε και το κόστος που θα επωμιστεί συνολικά ο κλάδος και ξεχωριστά η κάθε εταιρεία.

domazakisΑκόμη και ο κ. Δομαζάκης, ο οποίος αναφέρει ότι έχει υπάρξει ανησυχία από την πλευρά των καταναλωτών του, παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας, δεν μπόρεσε να προσδιορίσει ακριβώς ποιο είναι το κόστος ή η πτώση της κατανάλωσης που καταγράφεται στα προϊόντα της εταιρείας του. Σημείωσε ωστόσο πως «δεν μπορεί να παίζει κανείς με την περιουσία του άλλου και αυτοί (σ.σ. αναφέρεται στους ανταγωνιστές της εταιρείας, σε προϊόντα των οποίων εντοπίστηκε το DNA αλόγου, άλλα και στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας) παίζουν με την περιουσία τη δική μας».

«Αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Χτυπάς τις δουλειές, βγαίνεις φθηνότερος στο ράφι. Παίζεις άτιμο παιγνίδι εις βάρος μιας ολόκληρης κατηγορίας. Η ευθύνη είναι μεγάλη από τις εταιρείες που αγόραζαν αυτήν την πρώτη ύλη και τη βάζανε μέσα στο προϊόν τους σε ποσοστό πάνω από 50%», υπογραμμίζει.

Παρά τις αιτιάσεις που εκφράζει ο κ. Δομαζάκης, ο έλεγχος ενός προϊόντος αποδεικνύεται στην πράξη πολύ δύσκολος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό υποστήριξαν εξάλλου και οι εμπλεκόμενοι στην πρόσφατη διατροφική κρίση, αφήνοντας έμμεσα ή άμεσα να εννοηθεί ότι την ευθύνη φέρουν τρίτοι προμηθευτές, τους οποίες αδυνατούν να ελέγξουν.

Δεδομένου ότι η σύγχρονη διατροφή έχει στιγματιστεί από μεγάλα σκάνδαλα που εκθέτουν πολύ συχνά πιστοποιημένες βιομηχανίες, πόσο εύκολο τελικά είναι κάποιος να ορκιστεί για την ποιότητα του προϊόντος του;

Σε αυτήν την ερώτηση ο κ. Δομαζάκης είναι κατηγορηματικός: «Κάνουμε περισσότερους ελέγχους από αυτό που κάνει μια βιομηχανία κρέατος. Ακόμη και DNA αλόγου κάνουμε εδώ και χρόνια. Και όχι μόνο αυτό. Ξέρω τους προμηθευτές και αγοράζουμε πρώτες ύλες, είναι από μεγάλες εταιρείες οι οποίες είναι υπόλογες. Γνωρίζουμε τι σημαίνει κρέας. Ξέρουμε ότι όταν το μοσχάρι κάνει 4 ευρώ, δεν μπορεί ένα προϊόν που κάνει 1 ευρώ να είναι μοσχάρι». «Αυτό δίνει ένα παραπάνω κόστος στην εταιρεία, αλλά δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια στον καταναλωτή», σημειώνει.

cretafarms

Και συμπληρώνει: «Πρέπει να σοβαρευτούμε. Πρέπει να λέμε όλη την αλήθεια. Δεν γίνεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα και όχι προχειρότητες (αναφέρεται στις επιχειρήσεις που εμπλέκονται – παραγωγικές και εμπορικές)».

Βέβαια, η Creta Farms, αν και ο κ. Δομαζάκης υποστηρίζει ότι βρίσκεται μέσα στον χορό, αφού η κρίση πλήττει όλο τον κλάδο, επί της ουσίας «παίζει εκ του ασφαλούς», αφού δεν έχει βρεθεί προϊόν της στο οποίο να έχει εντοπιστεί DNA αλόγου.

Οπότε εκ των πραγμάτων έχει την πολυτέλεια να ασκεί κριτική για το τι έγινε και τι δεν έγινε και να επιδιώκει να διαχωρίσει τη θέση της εταιρείας του. Όχι γιατί θέλει να κάνει κακό και να βλάψει τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο Euro2day, αλλά γιατί όπως σημειώνει «δεν είμαστε όλοι ίσα και όμοια. Δεν μπορούμε όλοι να μπούμε στην ίδια γραμμή. Δεν μπορεί μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά. Εμένα, χωρίς να ευθύνομαι, αυτή η κρίση μου κοστίζει πολύ περισσότερο».

Πηγή: Εuro2day

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook