Κόπηκαν τα ξερά πεύκα στην πλατεία Δικαστηρίων στα Χανιά

κόπηκαν-τα-ξερά-πεύκα-στην-πλατεία-δικ-28319

DIKASTIRIA 1Συνεργείο αποτελούμενο από είκοσι άτομα, έκοψε χθες το πρωί, τα ξερά πεύκα που βρίσκονται στην Πλατεία Δικαστηρίων.

Όπως ανέφερε μιλώντας σήμερα στον SUPERFM 89.6 ο Χρήστος Γιακουμάκης, Προιστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Χανίων,

DIKASTIRIA 2«η όλη διαδικασία ήταν πολύ δύσκολη καθώς, παρά τις ανακοινώσεις που είχαμε κάνει πέντε ημέρες, πριν τόσο στους καταστηματάρχες της περιοχής, όσο και στον Τύπο δεν μπορούσαμε να κάνουμε όπως έπρεπε την δουλειά μας. Υπήρχαν σταθμευμένα αυτοκίνητα γύρω από την Πλατεία, γεγονός που εμπόδισε το έργο μας.

DIKASTIRIA 4Παράλληλα, τα πεύκα που είχαν ύψος είκοσι μέτρα, έπρεπε να είχαν κοπεί πριν από μερικά χρόνια, αφού είχαν ξεραθεί λόγω ασθένειας, παλαιότητας αλλά και γιατί τα είχαν κακομεταχειριστεί, καθώς η ρίζα των δέντρων είχε καλυφθεί με τσιμέντο με αποτέλεσμα να μην μπορούν ν’ αναπτυχθούν όπως πρέπει τα πεύκα.

Επίσης, με έκπληξη διαπίστωσα ότι τα δέντρα, χρησίμευαν και ως κολώνες, αφού τόσο πάνω, όσο και μέσα σε αυτά υπήρχαν καλώδια.

Τα πέντε δέντρα που κόπηκαν θ’ αντικατασταθούν με νέα πεύκα, ενώ παράλληλα, προχωρήσαμε σε ψεκασμό.

Ωστόσο, χρειάζεται μια διαδικασία, θα προσπαθήσουμε να τα προστατεύσουμε,θα βάλουμε πλέγμα, αλλά χρειαζόμαστε και την βοήθεια των πολιτών».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook