Κόντρα στους κόλπους της ΚΕΔΕ | Με αφορμή την διαθεσιμότητα και τις παραιτήσεις Δημάρχων

κόντρα-στους-κόλπους-της-κεδε-με-αφορμ-11877

Αποστάσεις από άλλα μέλη του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής παίρνει ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔΑ Ν. Χιωτάκης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη και κοινοποίηση στον πρόεδρο της ΠΕΔΑ Αττικής Ν. Σαράντη και τα μέλη της Γ.Σ. της ΠΕΔ Αττικής, σχετικά την διαφοροποιημένη πρόταση των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων για κλείσιμο των δήμων και ομαδικές παραιτήσεις δημάρχων.

Στην επιστολή του διευκρινίζει ότι η αναφορά στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ διαφοροποιημένης πρότασης, από αυτήν του προεδρείου της ΚΕΔΕ, την οποία -όπως ειπώθηκε- συμμερίζεται μεταξύ άλλων και η ΠΕΔ Αττικής, συνιστά ανακρίβεια.

Όπως ακριβώς σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Χιωτάκης, ο οποίος «χρεώνει» τη διαφορετική πρόταση μόνο στον πρόεδρο της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Σ. Δανιηλίδη, «ούτε η 

Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ Αττικής, ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο, αποφάσισαν ή συνυπέγραψαν την εισήγηση του συναδέλφου Σίμου Δανιηλίδη.

Οποιαδήποτε αναφορά του συναδέλφου για συνυπογράφοντες στην πρότασή του δημάρχους της Αττικής, αφορά τις προσωπικές απόψεις συναδέλφων και δεν εκφράζουν το Δ.Σ. της ΠΕΔΑ.

Η ΠΕΔ Αττικής πρότεινε τις κινητοποιήσεις στη Γενική Συνέλευση με την τοποθέτηση του προέδρου της».

Κατά το χθεσινό έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, αρχικά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο Δ.Σ. στην ΚΕΔΕ είχε δημοσιοποιήσει διαφοροποιημένη πρόταση από το προεδρείο της ΚΕΔΕ σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις, την οποία -όπως είχε πει- συνυπογράφουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και οι ΠΕΔ Αττικής και Κ. Μακεδονίας.

Στη συνέχεια υποβλήθηκε ανάλογη πρόταση για ψήφιση την οποία συνυπέγραφαν -όπως ειπώθηκε- πέντε ΠΕΔ (Αττικής, Θεσσαλίας, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου).

Επίσης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Ρ. Κόμιτσας, με επιστολή του σήμερα προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη, διευκρινίζει ότι δεν είναι σύμφωνος με την πρόταση που υποβλήθηκε χθες.

Σημειώνει ότι καταδικάζει τη διαφορετική, από το προεδρείο της ΚΕΔΕ, πρόταση και χαρακτηρίζει «αυθαιρεσία» την υποτιθέμενη συναίνεσή του σε αυτή.

Όπως αναφέρει «ισχύουν οι θέσεις που εκφράσθηκαν με ψήφισμα-απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Θεσσαλίας και οι οποίες ταυτίζονται απόλυτα με τις προτάσεις του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και του προεδρείου της Γενικής μας Συνέλευσης, η οποία και πλειοψήφησε».

Πηγή: real.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook