«Κόκκινος συναγερμός» στην Ιεράπετρα και όχι μόνο | Αλλοδαποί με λευκό Ι.Χ. κυνηγούν ανήλικα!

κόκκινος-συναγερμός-στην-ιεράπετρ-46509

ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣΣε επαγρύπνηση βρίσκεται η σχολική κοινότητα της Ιεράπετρας μετά από περιστατικό παρενόχλησης μαθητών, που καταγγέλθηκε ότι συνέβη στο Δημοτικό Σχολείο Μύρτου, υποχρεώνοντας τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λασιθίου να στείλει σχετικές οδηγίες προς όλα τα σχολεία της περιοχής, προκειμένου να προληφθούν πιθανές παραβατικές ή εγκληματικές συμπεριφορές εξωσχολικών σε βάρος ανυποψίαστων μικρών μαθητών του Δημοτικού Σχολείου.
Στο έγγραφο που έστειλε ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λασιθίου, κ. Μανόλης Μπαρμπεράκης, προς τους διευθυντές όλων των δημοτικών σχολείων, αναφέρεται στη σχετική καταγγελία γονιών, δασκάλων και μαθητών, από το δημοτικό διαμέρισμα Μύρτου, που αφορά σε περιστατικό παρενόχλησης μαθητών, το οποίο σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, αφού είχαν σχολάσει οι μαθητές από το Ολοήμερο.
Το περιστατικό
Δύο μαθήτριες της Γ’ τάξης και ένας μαθητής της Α’ τάξης, καθώς περπατούσαν προς το σπίτι τους, συνάντησαν ένα λευκό επιβατηγό αυτοκίνητο με 5 άτομα, τα οποία τους ρώτησαν αν ήθελαν να τους μεταφέρουν κάπου.
 
Τα τρία παιδιά τρόμαξαν και άρχισαν να τρέχουν προς το σπίτι τους, εκτιμώντας ότι οι προθέσεις των 5 μελαχρινών και μάλλον αλλοδαπών, σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστων αδρών δεν ήταν αγαθές.
Τα παιδιά αμέσως περιέγραψαν τι τους συνέβη στους γονείς τους και στους δασκάλους τους, ενημερώθηκαν ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μύρτου, εκπαιδευτικός κ. Αλέκος Παντελάκης, ο κ. Μανόλης Μπαρμπεράκης, η Αστυνομική Υποδιεύθυνση, καθώς και το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας.
«Την επόμενη μέρα, το ίδιο αυτοκίνητο βρισκόταν πάλι στην ίδια θέση, κοντά στο Δημοτικό Σχολείο Μύρτου, και τα παιδιά φοβισμένα αναγκάστηκαν να κρυφτούν στο σπίτι συμμαθητή τους μέχρι να φύγει το αυτοκίνητο με τους πέντε υπόπτους. Δυστυχώς τα παιδιά στην τρομάρα τους και, τρέχοντας να κρυφτούν, δε συγκράτησαν μάρκα αυτοκινήτου και αριθμό κυκλοφορίας, εμείς όμως από την πλευρά της τοπικής κοινότητας φροντίσαμε να ενημερώσουμε όλους τους γονείς των μαθητών του σχολείου μας, καθώς και όλες τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες έκαναν τις δικές τους ενέργειες», μας είπε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μύρτου κ. Αλέκος Παντελάκης.
«Εμείς στο Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας ενημερωθήκαμε την Παρασκευή και στείλαμε αστυνομικούς που ερεύνησαν την καταγγελία, αναζήτησαν το λευκό επιβατηγό αυτοκίνητο με τις περιγραφές που είχαμε, αλλά δε βρήκαμε κανένα στοιχείο που να μας οδηγεί στους 5 υπόπτους», μας είπε ο διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας κ. Γιώργος Μάλλιος.
Ενημέρωση
«Να ενημερωθούν οι γονείς των μαθητών και οι εκπαιδευτικοί να ενημερώσουν τους μαθητές των τάξεών τους να μη σταματούν και να μην ανταποκρίνονται σε οποιοδήποτε κάλεσμα από αγνώστους, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος απαγωγής, κακοποίησης ή οποιασδήποτε άλλης παράνομης πράξης εις βάρος τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μανόλης Μπαρμπεράκης, προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λασιθίου, στο έγγραφό του προς τα δημοτικά σχολεία, επισημαίνοντας ότι «σε περίπτωση που επαναληφθεί το περιστατικό αυτό οπουδήποτε, να κρατηθούν ο τύπος και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, και να ενημερωθούν άμεσα η Αστυνομία και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».
Ανησυχούν οι γονείς
Οι γονείς των μαθητών της Ιεράπετρας, όπως είναι λογικό, έχουν ανησυχήσει, γιατί φτάνουν στα αφτιά τους πολλές περιπτώσεις απαγωγής, βιασμού ή αφαίρεσης οργάνων προς πώληση σε ιδιωτικά κέντρα μεταμοσχεύσεων του εξωτερικού, εκεί όπου καταφεύγουν ασθενείς με «χοντρά πορτοφόλια», που πληρώνουν όσο-όσο για να μεταμοσχευθούν.
Οι γονείς καλούν όλους τους δημότες να έχουν σε εγρήγορση την παρατηρητικότητά τους και την προσοχή τους και να μη διστάσουν να καταγγείλουν την όποια ύποπτη συμπεριφορά, κίνηση ή δράση αντιληφθούν, ειδικά όταν λαμβάνει χώρα κοντά σε σχολεία, γυμναστήρια, φροντιστήρια ή χώρους όπου περνούν την ελεύθερη ώρα τους οι μαθητές.
Πηγή: Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook