Κόβουν τους φοίνικες στην πλατεία 1866

κόβουν-τους-φοίνικες-στην-πλατεία-1866-32476

1866 3Από νωρίς το πρωί σήμερα  Κυριακή 17  Φεβρουαρίου,  στην πλατεία 1866 στα Χανιά, συνεργεία του Δήμου Χανίων από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας, κόβουν τους τρεις μεγάλους φοίνικες της πλατείας.

Οι συγκεκριμένοι τρεις φοίνικες έχουν προσβληθεί από το σκαθάρι Rhynchophorus ferrugineus, ένα κόκκινο-καφέ έντομο μήκους περίπου 3 εκατοστών, το οποίο κατάγεται από την τροπική Ασία, έχει όμως εξαπλωθεί στην Αφρική και την Ευρώπη και προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές σε διάφορα είδη φοινικόδεντρων.

Στην πόλη των Χανίων, το σκαθάρι έχει ξεράνει φοίνικες στη Νέα Χώρα, στην Πλατεία 1866, έξω από το ωδείο, στην Πλατεία Δικαστηρίων και σε διάσπαρτες συστάδες.

Το συνεργείο του Δήμου αποτελείται  από δέκα, περίπου, άτομα και αν το επιτρέψει ο καιρός οι εργασίες θα ολοκληρωθούν άμεσα.

 

 

2 thoughts on “Κόβουν τους φοίνικες στην πλατεία 1866

  1. Πριν ενα μηνα εστειλα μαιηλ στο δημο για ενα φοινικα στην ηρωων πολυτεχνειου που τα κλαδια του δειχνανε οτι ειχε προσβληθει απο το σκαθαρι.. εχτες ηρθανε και τον κοψανε αφου ειχε σχεδον ξεραθει .. Ειχε γραφτει εδω και καιρο οτι το σκαθαρι ειναι σε εξαρση και στο ρεθυμνο ειχανε λαβει μετρα γι αυτο.. Εδω τωρα ξυπνησανε και τι κανουν; κοβουν τα δεντρα.. θα μας μεινουν οι κορμοι … μονο για να θυμιζουν την αδιαφορια ..

  2. Όντως το θέαμα είναι θλιβερό.
    Εννοείται βέβαια ότι επιπλέον απαιτείται και άμεση επέμβαση στον προσβεβλημένο φοίνικα, πριν τα σκαθάρια (σε οποιαδήποτε μορφή τους) αποδημήσουν στο επόμενο δέντρο! Έτσι όπως περιγράφεις τη φάση, μάλλον τα σκαθαράκια είχαν ήδη φύγει από τον φοινικα στην Ηρωων Πολυτεχνειου.

    Στο Ναύσταθμο Κρήτης έγινε εγκαίρως θεραπεία, αλλά οι φοίνικες στον κόμβο της λεωφόρου Σούδας προς ΒΟΑΚ, μάλλον είναι καταδικασμένοι… Τους άλλους, τους πολλούς που είχε φυτέψει συστοιχηδόν ο Περράκης στην Κάτω Σούδα, τους προλαβαίνουν αν επέμβουν έγκαιρα.. Βέβαια, δεν γνωρίζω για πόσο καιρό εξασφαλίζεται το κάθε δέντρο: ίσως και για λιγότερο από ένα έτος. Και τόσο η θεραπεία, όσο και η καταστροφή μολυσμένου φοίνικα είναι πανάκριβη για ιδιώτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook