Κωνσταντίνος Μίχαλος Πρόεδρος ΕΒΕΑ εκπρόσωπος της ραχοκοκαλιάς της Ελληνικής οικονομίας ! «Σωθήκαμε»…

κωνσταντίνος-μίχαλος-πρόεδρος-εβεα-ε-26299

MIHALOS

 Ο πατέρας του σημερινού προέδρου του ΕΒΕΑ (Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών) Κωνσταντίνου Μίχαλου ήταν στενός συνεργάτης του Γεωργίου Παπαδόπουλου κατά την διάρκεια της επταετίας.

Ο πατέρας του σημερινού προέδρου, Χρήστος Μίχαλος, επί Χούντας διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας και τον Ιανουάριο του 1972 διορίστηκε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στην κυβέρνηση Παπαδόπουλου.

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους διορίστηκε υφυπουργός Εσωτερικών Περιφερειακού Διοικητού Θεσσαλίας ενώ υπηρέτησε από την ίδια θέση και στην κυβέρνηση Μαρκεζίνη.

Επίσης κατά την περίοδο της επταετίας διετέλεσε γενικός γραμματέας των υπουργείων Γεωργίας και Βιομηχανίας, αντιπρόεδρος της Αγροτικής Τράπεζας, πρόεδρος του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΒΕ), πρόεδρος του Ινστιτούτου Γεωγραφικών Ερευνών Υπεδάφους (ΙΓΕΥ) και πρόεδρος του Ιστιτούτου Ωκεανογραφικών Ερευνών (ΙΩΑΚΕ).

Έχει τιμηθεί με το Χρυσό Μετάλλιο του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με το Χρυσό κλειδί της πόλεως των Αθηναίων, με τον Χρυσό Σταυρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, με τον Σταυρό Αγίου Μάρκου Α΄ & Β΄ τάξεως καθώς και με το μετάλλιο του Αγίου Ανδρέου Πατρών.

Ο υιός Κωνσταντίνος Μίχαλος, σημερινός πρόεδρος του ΕΒΕΑ, σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Essex και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics.

Το 1988 ανέλαβε την διοίκηση της οικογενειακής εταιρείας SWAN Α.Ε. Το 1993 εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ και το 2006 πρόεδρός του.

Την περίοδο 2004-2005 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης. Την περίοδο 2005 – 2006 διετέλεσε γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομίας και οικονομικών ενώ το 2007 εξελέγη μέλος της ΔΕΗ.

Το 2008 εξελέγη μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ τον Δεκέμβριο 2011 επανεξελέγη για 4 έτη πρόεδρος ΕΒΕΑ και τον Μάρτιο 2012 εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΕΕ (κεντρική Ενωση Επιμελητηριων Ελλαδος).

Είναι μέλος του δ.σ αερολιμένα Αθηνών ´ελευθεριος βενιζελος´ από τον Νοέμβριο 2012 ,καθώς και μέλος Δ.Σ  Αστήρ Παλλάς Ξενοδοχειακή Α.Ε από τον Ιούνιο 2012.

Αυτός ο αγωνιστής ελεύθερος επαγγελματίας – επιχειρηματίας είναι σύμβουλος του κράτους για αναπτυξιακά θέματα και επιχειρηματικής στρατηγικής, αφού είναι αποδεκτός από το σύνολο των Αθηναίων Επαγγελματιών και Εμπόρων που ‘άλλωστε τον ανέδειξαν μοναδικό υποψήφιο και εν συνεχεία πρόεδρο του ΕΒΕΑ.

Αυτός ο εκφραστής των επαγγελματιών υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα με δηλώσεις που δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση προκειμένου να περάσει τα μέτρα για αφανισμό της μικρής Ελληνικής Επιχειρηματικότητας (ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας).

Δεν είναι τυχαία η δήλωση του υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές με υποτιθέμενο αντάλλαγμα την φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα έξοδα.

Με την δήλωση αυτή άνοιξε τον δρόμο για να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση το επιχείρημα ότι το Κυριακάτικο άνοιγμα είναι επιθυμία των επαγγελματιών και μάλιστα τους διευκολύνει με φόρο ελαφρύνσεις. Συνταγή παλιά και πετυχημένη, αυξάνουν αλόγιστα την φορολόγηση, περνάνε τα μέτρα που θέλουν και σαν αντάλλαγμα βγάζουν λίγους φόρους προκειμένου να φανεί ότι εκπρόσωποι κατάφεραν να διεκδικήσουν μείωση φόρων για τα μέλη τους άρα είναι επιτυχημένοι και αναντικατάστατοι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι και με μειωμένη φορολόγηση να μην μείνει κανένα μικρό κατάστημα στην Ελλάδα ανοιχτό αφού είναι φύση αδύνατον ένας αυτοαπασχολούμενος να δουλεύει όλη μέρα και κάθε μέρα παρόλο που γίνεται για το καλό του που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την στήριξη της ραχοκοκαλιάς της Ελληνικής Οικονομίας.

Ο ίδιος ο κ. Μίχαλος σε προχθεσινές δηλώσεις του προκειμένου να στηρίξει τα μέλη του δήλωσε ότι η απεργία στο μετρό δημιουργεί καταστροφικά προβλήματα στην λειτουργία της αγοράς, σπέρνοντας άλλη μια φορά διχόνοια ανάμεσα σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες που όπως δείχνουν τα πράγματα είναι και ο σκοπός των κυβερνώντων αλλά προφανώς και οικογενειακή νοοτροπία του Προέδρου του ΕΒΕΑ.

Όλα αυτά και πολλά άλλα αντίστοιχης λογικής γίνονται καθημερινά για το καλό μου,…. και συνεχώς έχω στο μυαλό μου το τραγούδι του Γιάννη Μηλιώκα …για το καλό μου…. προχθές βρήκαν νεκρό τον διπλανό μου!! που εκφράζει απόλυτα όλους τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες που δεν ξέρουν πότε θα τους βρουν κι αυτούς νεκρούς!

 

Μέλος της ραχοκοκαλιάς της Ελληνικής Οικονομίας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook