Κυβερνητική κρίση φέρνει η τροπολογία περί γένους στις Ένοπλες Δυνάμεις

κυβερνητική-κρίση-φέρνει-η-τροπολογί-35432

enoples-dynameisΕντονότατες ήταν οι αντιδράσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ στην τροπολογία που εισηγήθηκαν 85 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όπου προτείνεται να συμπεριληφθεί το κριτήριο του γένους για όσους θέλουν να σταδιοδρομήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι 84 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προτείνουν μόνο Έλληνες κατά το γένος και την ιθαγένεια να εισάγονται στις στρατιωτικές και τις αστυνομικές σχολές.

Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση των 84 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, «λόγω της ιδιαιτερότητας των θεμάτων που σχετίζονται με την εθνική μας άμυνα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και του οξύτατου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, που αντιμετωπίζει η χώρα, σε συνδυασμό με τον πρόσφατο νόμο περί ιθαγένειας και τις συνέπειες του, σκόπιμο είναι να επανέλθει στο σύνολο των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, η προϋπόθεση του γένους, ως προαπαιτούμενο εισαγωγής».

«Ήρθε χρονικά η στιγμή να ρυθμίσουμε νομοθετικά το θέμα του γένους των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές. Επιβάλλεται να είναι Έλληνες το γένος», έγραψε στο Twitter ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος, προτείνοντας κι εκείνος την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης.

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει την πρόταση αντισυνταγματική, ενώ αναφέρει ότι είναι θεσμικά απαράδεκτη η συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη σχετική δημόσια συζήτηση μέσω Τwitter.

«Όταν κάποιος μπορεί να εκλεγεί πρωθυπουργός ή να διοριστεί υπουργός Άμυνας, είναι αδιανόητο να του λες ότι δεν μπορεί να εισαχθεί σε παραγωγική σχολή αξιωματικών ή υπαξιωματικών», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Ιπποκράτους.

Για τροπολογία που αποπνέει «μεσαιωνικό σκοταδισμό» κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ και κατηγορεί για την ενέργειά τους «βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συνεπικουρούνται από τους συναδέλφους τους της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ».

«Κριτήριο για ένα σύγχρονο κράτος και ένα σύγχρονο στράτευμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την ιδιότητα του πολίτη με βάση την ιθαγένεια», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Πηγή:news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook