Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο Κρήτης | Video

κραυγή-αγωνίας-από-τους-εργαζόμενους-100788

 

Γιατί αγωνίζομαι!

Είναι  συγκλονιστικό το οπτικοποιημένο μήνυμα των εργαζομένων του Πανεπιστημίου Κρήτης, που καλούνται να «σύρουν το χορό» της ανεργίας μετά τις απολύσεις που έρχονται μέσω του τρικ της αξιολόγησης για διαθεσιμότητα με τη βούλα του ΑΣΕΠ.

Ακολουθεί ανακοίνωση-ψήφισμα:

«Τα μέλη του Διοικητικού Προσωπικού του Π. Κ. σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο προσήλθαν σε Συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης και διαμόρφωσαν την ακόλουθη τοποθέτηση απέναντι στις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις για το ζήτημα της διαθεσιμότητας:

Οι θέσεις και δεσμεύσεις των συλλογικών οργάνων του Πανεπιστημίου μέχρι σήμερα περιελάμβαναν:

Τη διαπίστωση ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν μπορεί να λειτουργήσει με μείωση του προσωπικού του.

Τη θέση ότι η επιχειρούμενη μείωση του προσωπικού των Πανεπιστημίων στρέφεται ενάντια στο αυτοδιοίκητό τους και συνιστά επίθεση ενάντια στη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Την ανάδειξη των σοβαρών ζητημάτων νομιμότητας που εγείρει η διαδικασία της διαθεσιμότητας και ως εκ τούτου την προσφυγή του Ιδρύματος στη δικαιοσύνη και την αποστολή στα συναρμόδια Υπουργεία πλήθους ερωτημάτων σχετικά με τις λεπτομέρειες εφαρμογής της.

Τη δέσμευση της μη αποστολής στοιχείων των υπαλλήλων του που θα χρησιμοποιηθούν στη μοριοδότησή τους.

Ως μόνη λογική συνέπεια των παραπάνω προκύπτει για μια ακόμη φορά το ΟΧΙ στην αποστολή στοιχείων, θέση που η Πρυτανική Αρχή κατ’ επανάληψη διατύπωσε στις συναντήσεις της με το προσωπικό.

Ταυτόχρονα το Πανεπιστήμιο εξακολουθεί να περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη νομιμότητα της ΚΥΑ για κατάργηση θέσεων, παρά την πίεση και τις απειλές ποινικών διώξεων από το Υπουργείο Παιδείας σε περίπτωση μη εφαρμογής της.

Η διαφαινόμενη σήμερα υπαναχώρηση της Διοίκησης του Ιδρύματος οφείλει να περιλαμβάνει δημόσια τοποθέτηση για το τι έχει αλλάξει σε σχέση με τις παλαιότερες τοποθετήσεις.

Διαπιστώθηκε πως το Πανεπιστήμιο Κρήτης μπορεί να λειτουργήσει με 49 υπαλλήλους λιγότερους;

Εκλείπουν τώρα οι λόγοι αναμονής της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας;

Απαντήθηκαν τα ερωτήματα σχετικά με τα κριτήρια αποτίμησης των υπαλλήλων;

Εμείς στα παραπάνω ερωτήματα απαντάμε ΟΧΙ, όπως εξακολουθούμε να λέμε ΟΧΙ στην πολιτική της διαθεσιμότητας-απόλυσης και της διάλυσης του Πανεπιστημίου.

Η απάντησή μας παραμένει αυτή, παρά την άνευ προηγουμένου επιχείρηση εκβιασμών και τρομοκράτησης, στην οποία προβαίνει το Υπουργείο Παιδείας.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με όποιο μέσο διαθέτουμε ως εργαζόμενοι και θα αναλάβουμε την ευθύνη που μας αντιστοιχεί.

Δεδομένου ότι η συμπλήρωση των σχετικών εντύπων διαθεσιμότητας είναι, σύμφωνα και με έγγραφα της Διοίκησης, δυσχερής και ελλιπής ως προς την ορθότητά τους, επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματός μας».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook