Κρίσιμες ώρες για το Σουμάχερ | Σε κώμα μετά το ατύχημα στις Άλπεις

κρίσιμες-ώρες-για-το-σουμάχερ-σε-κώμα-117006

soumaxerski

Κρίσιμη είναι η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα, μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι, την ώρα που έκανε σκι, εκτός πίστας, στις γαλλικές Άλπεις.

Αρχικά, οι γιατροί δεν είχαν σπουδαιολογήσει την κατάσταση, θεωρώντας ότι δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας, τα πράγματα όμως άλλαξαν ραγδαία, το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, ο πρώην πρωταθλητής της F1 έχει υποστεί σοβαρό τραύμα, το οποίο απαιτεί άμεση χειρουργική επέμβαση.

Η γαλλική εφημερίδα Dauphine Libere είχε γράψει νωρίτερα στη διαδικτυακή της έκδοση πως η κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ επιδεινώθηκε και πως η ζωή του είναι σε κίνδυνο, χωρίς όμως να αποκαλύπτει τις πηγές της.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Μαριμπέλ των γαλλικών Άλπεων, όταν ο 44χρονος γερμανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στην προσπάθειά του να κάνει άλμα έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να κτυπήσει σε βράχο με το κεφάλι. Αμέσως μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Όπως είχε κάνει γνωστό λίγο ώρα μετά το ατύχημα ο διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Κριστόφ Ζερνινιόν-Λακόμτ, το περιστατικό συνέβη εκτός πίστας τις πρωινές ώρες, ενώ ο Σουμάχερ φορούσε κράνος.

Είχε επίσης αναφέρει πως ο πρώην πρωταθλητής, μετά την πτώση του, ηταν σε κατάσταση σοκ, αναστατωμένος, αλλά είχε τις αισθήσεις του.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook