Κρήτη | Tεράστια η λίστα με τους οφειλέτες | Έρχονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί

κρήτη-tεράστια-η-λίστα-με-τους-οφειλέτ-105382

xrei_752783707Με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς απειλούνται χιλιάδες εργοδότες που χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές άνω των 5.000 ευρώ, με τα ειδοποιητήρια να έχουν ήδη αποσταλεί στους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων.Τις σχετικές λίστες με τους ασυνεπείς εργοδότες έχουν στα χέρια τους, στελέχη του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, ενώ την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται η κάθοδος στην Κρήτη του υποδιοικητή του ΙΚΑ Διονύση Πατσούρα ο οποίος αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία με τις συνολικές οφειλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και στη Κρήτη, η λίστα με τους οφειλέτες είναι τεράστια, με ποσά που αγγίζουν ακόμη και τα 3 εκατομμύρια ευρώ.!Μετά τους εργαζόμενους, η …»καμπάνα» χτυπά και για τους εργοδότες που δεν είναι συνεπείς προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ήδη, χιλιάδες οφειλέτες έχουν μπει στο στόχαστρο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και σε μια προσπάθεια αύξησης των δημοσίων εσόδων.Σύντομα, θα λάβουν τα σχετικά ειδοποιητήρια στα χέρια τους προκειμένου να ρυθμίσουν ή εξοφλήσουν την οφειλή τους εντός 10ημέρου, διαφορετικά απειλούνται με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Συνολικά, στο ΙΚΑ χρωστούν περίπου 350.000 επιχειρήσεις με τη συνολική οφειλή να αγγίζει τα 7 δις ευρώ.Μεγάλη είναι η σχετική λίστα με τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων και στη Κρήτη, στοιχεία που αναμένεται να γνωστοποιήσει ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, ο οποίος θα βρεθεί στο Ηράκλειο, την ερχόμενη βδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των οφειλετών στο Ηράκλειο οφείλει περισσότερα από 50.000 ευρώ, ανά περίπτωση.Αρκετοί όμως είναι και οι επιχειρηματίες με οφειλές άνω των 500.000 ευρώ ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις οφειλετών με ποσά που κυμαίνονται από 1 έως 3 εκατομμύρια ευρώ.

Στη περίφημη λίστα φιγουράρουν, αγροτικοί συνεταιρισμοί, εμπορικές επιχειρήσεις, εργολάβοι οικοδομών, εστιατόρια, μεταφορικές εταιρείες αλλά και στον χώρο πωλήσεων αυτοκινήτων, με τους τελευταίους μάλιστα να έχουν προσφύγει δικαστικά, διεκδικώντας ειδικό καθεστώς στη ρύθμιση των οφειλών τους.

Πάντως, το μέτρο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 48 δόσεις, δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, όπως εκτιμούσαν στελέχη των αρμόδιων υπουργείων.

Όσοι δεν ρυθμίσουν τις οφειλές τους, θα λάβουν και δεύτερη επιστολή ενώ θα ακολουθήσουν τηλεφωνικές οχλήσεις πριν βρεθούν στη δυσάρεστη θέση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών από τα ταμεία.

 

Πηγή: neakriti

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook