Κρήτη | «Χρυσές δουλειές» έκαναν αυτές τις μέρες οι «περιμενάκηδες»!

κρήτη-χρυσές-δουλειές-έκαναν-αυτές-44380

trapeza

Λύση στο πρόβλημα με την αναμονή στις ουρές και το χάσιμο πολύτιμων ωρών, δίνουν πολίτες σε όλη τη Ελλάδα αλλά εσχάτως και στην Κρήτη, εξασκώντας το επάγγελμα του «περιμενάκια».

Το επάγγελμα αυτό, έκανε την εμφάνιση του τις προηγούμενες μέρες και σε Ηράκλειο και Χανιά, καθώς κάποιοι θέλησαν να εκμεταλλευτούν τον κόσμο που είχε συρρεύσει σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν, είχαν σαν αποτέλεσμα οι «περιμενάκηδες» να βρουν πρόσφορο έδαφος.

Ένας τέτοιος εμφανίστηκε σε τράπεζα στο κέντρο του Ηρακλείου και έψαχνε πελάτες, για λογαριασμό των οποίων θα καθόταν στην ουρά, έναντι ενός ευρώ.

Ήταν επιφορτισμένος με αυτή την… ευθύνη, έχοντας την υποχρέωση να καλέσει στο κινητό τους… πελάτες του, όταν έφτανε η σειρά τους!

Τι είναι ο «περιμενάκιας»

Ο «περιμενάκιας» είνα εκείνος ο άνθρωπος που στέκεται στην ουρά σε διάφορες υπηρεσίες επί πληρωμή. Είναι εκείνος στον οποίο δίνεις το χαρτάκι και περιμένει αντί για σένα στην ουρά! Μάλιστα όταν πλησιάζει η σειρά σου… σε καλει στο τηλέφωνο και σε ενημερώνει για να σπεύσεις στην υπηρεσία!

Ο «περιμενάκιας» εκμεταλλεύεται το γεγονός της αγανάκτησης του κόσμου και χωρίς να γίνεται αντιληπτος από ανθρώπους της υπηρεσίας πουλά τα χαρτάκια προτεραιότητας που εκ των προτέρων έχει «κόψει» και έχει εξασφαλίσει.

 

Πηγή: creteplus.gr

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook