Κρήτη | «Σκούπα» με 13 συλλήψεις για εκμετάλλευση ζώων

κρήτη-σκούπα-με-13-συλλήψεις-για-εκμε-66362

FaistosVareloskylaΑνέλαβε δράση για την προστασία των  ζώων η Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης που κατόπιν στοχευμένων ελέγχων, έφτασε σε 13 συλλήψεις σε όλο το νησί.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε:

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την προστασία των ζώων, κατά το προηγούμενο 15νθήμερο, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλη την Κρήτη και ιδίως σε περιοχές της υπαίθρου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη παραβατών της νομοθεσίας «για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή την χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό».

Οι έλεγχοι οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Νήσου, υπό τον συντονισμό και την εποπτεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης. Επιπλέον, συμμετείχαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης και εθελοντές των τοπικών φιλοζωικών συλλόγων ανά νομό.

Τα αποτελέσματα των προαναφερόμενων δράσεων περιλαμβάνουν συνολικά τη σύλληψη (13) ατόμων και τη βεβαίωση πενήντα (50) παραβάσεων, εκ των οποίων και διοικητικές παραβάσεις οι οποίες διαβιβάστηκαν στις κατά τόπο αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή προστίμων.

Σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν από τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Κρήτης και για αυτόν τον λόγο καλούνται οι πολίτες να συμμορφωθούν με την σχετική νομοθεσία και να φροντίζουν για την προστασία και καλή μεταχείριση των ζώων, σεβόμενοι την ύπαρξη τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook