Κρήτη | Με έργα 40 εκατομμύρια ευρώ ξεκινά η νέα χρονιά

κρήτη-με-έργα-40-εκατομμύρια-ευρώ-ξεκιν-6693

dimosia ergaΜε έργα και παρεμβάσεις που αφορούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο αλλά και στον τομέα οδικής ασφάλειας σε όλη την Κρήτη και  προσεγγίζουν τα 40 εκ. ευρώ ξεκινάει η νέα χρονιά για την Περιφέρεια Κρήτης,  ενώ το 2013 κλείνει με εξοφλημένες όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις που αφορούν σε έργα και υποδομές της Περιφέρειας Κρήτης.

Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά,  ότι,  «η Περιφέρεια Κρήτης κλείνοντας το 2013, εξοφλεί για άλλη μια χρονιά όλους τους ανάδοχους των έργων. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας  καταφέραμε και διασφαλίσαμε ένα σημαντικό ποσό με το οποίο εξοφλούμε όλες τις οικονομικές μας υποχρεώσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω για αυτό τα στελέχη των υπηρεσιών μας αλλά και τον Υπουργό Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας  Κωστή Χατζηδάκη για την συνεργασία που είχαμε  ώστε να αποπληρωθούν τα χρέη που είχαν υπάρξει».

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στους οικονομικούς πόρους ενόψει της νέας χρονιάς επεσήμανε, ότι, «έχουμε καταφέρει και διασφαλίσει κονδύλια για οδικά έργα από Παχιά Άμμο έως Σητεία με 1,5 εκ. ευρώ, Ηράκλειο –Ανώγεια με 9 εκ. ευρώ, όπως επίσης ένα σημαντικό ποσό ύψους 5 εκ. ευρώ που δίνεται για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της ΠΕ Χανίων που επλήγη από τις πρόσφατες πλημμύρες. Το ποσό αυτό θα δημοπρατηθεί μέσα στον Ιανουάριο, και μια σειρά άλλων σημαντικών έργων που συνεχίζουμε από εθνικούς πόρους και είναι ενταγμένα για παράδειγμα στο πρόγραμμα «Κρήτη Πράσινη Ανάπτυξη».

Αναφερόμενος ο Περιφερειάρχης στον τομέα της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης όπου έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος, ανέφερε:

«Η Περιφέρεια μας ετοιμάζει αρκετές μελέτες για όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού που θα προσεγγίσουν αριθμητικά τις 60 με 70.

Το πρώτο τρίμηνο του 2014 θα είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε για τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου. Τα χρήματα έχουν διασφαλιστεί από  εθνικούς και κυρίως Ευρωπαϊκούς πόρους ώστε το 2014 να έχουμε δημοπρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερα έργα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης».

Το έργο της οδικής ασφάλειας –κατέληξε ο Περιφερειάρχης- που έχουμε δημοπρατήσει ύψους 35 εκ. ευρώ, τις μελέτες όλες, τις έχουν ολοκληρώσει  οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, και δεν έχει πληρωθεί  ούτε ένα ευρώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook